Много жени и момичета се опитват да се избавят от целулита по тялото и е нормално, защото всички искат да изглеждат добре. На вън грее слънце, а новият бански костюм стои в шкафа и примамва към плажа и морето. Въпреки това, преди да отидете на море или на плаж, би било добре да вкарате тялото си във форма, а именно да се отървете от омразния и повсеместен проблем с целулита.

Разбира се, повечето жени имат целулит в една или друга форма, но можете да го направите по-малко забележим за летния сезон.

 Предлагаме ви 5 лесни, но ефективни начина за борба с целулита:

  1. Кардио натоварване

Не забравяйте, че целулита е мазнини, и затова най-добрият начин за борба с него ще бъде спортната кардио тренировка. Спорт в залата, бягане, каране на велосипед или поход в гората – изберете типа спорт, който харесвате, защото отдавна е известно, че най-ефективни са натоварванията, които носят удоволствие.

  1. Повишаване тонуса на мускулите

След като се отървете от наднорменото тегло, трябва да тонизирате мускулите си. В крайна сметка, на местата, където липсва наднорменото тегло, се образува целулита. Опитайте се да правите йога или специални упражнения за работа по проблемните точки.

  1. Хранене

Когато се борите с целулита, не трябва да забравяте за правилното хранене. Постарайте се да вкарате в менюто си колкото може повече сложни въглехидрати, защото те са много ценни и не причиняват вреда на организма. Това са плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и бобови растения.

  1. Вода

За лечебните свойства на простата вода са посветени на цели книги, така че защо най-после да не го приемем сериозно. Освен това, именно водата подобрява състоянието на кожата и помага на тялото да се отърве от ненужните течности, което води до образуването на злополучните „трапчинки“ на бедрата и задните части.

  1. Здрав сън

Колкото и просто да звучи това правило, но за ползата от съня не трябва да се забравя. 8-часов дневен сън ще бъде друг от вашите „приятели“ в борбата срещу целулита.