Зала “КАМАТО КАМЕНИЦА”

Улица "Арх. Камен Петков" 64
Град Пловдив

Спорт на ваш терен

Зала "KAMATO on wheels"
Фитнес на колела
Научете повече ...

Email / Phone

info@kamato.bg ;
Телефон: 0988 933 101

Актьорско майсторство – Начален курс

Home » Актьорско майсторство – Начален курс

Актьорско майсторство – курс за Сцената на Живота

Kurs -aktiorsko-maistorstvo-3

 Записване на тел.: 0988 933 123 и info@kamato.bg

Днес курсовете по Актьорско майсторство са нужни на всеки пети човек. По статистика именно всеки пети човек не просто мечтае за възможни промени към по-добро, но и е готов активно да съдейства за своя успех.

Ние сме уверени, че нашите курсове по Актьорско майсторство са шанс за всеки да промени и подобри своя живот. От самото начало на нашата дейност най-важно за нас е съчетанието на професионализъм и достъпност. На курсовете може да се научите на стресоустойчивост ( по пътя на усвояване борбата със стреса), да си направите лично почистване (зануляване на негативни нагласи), да развиете своя глас, да подобрите навиците на общуване, да се научите на методите за влизане в различни ролеви състояния. Курсовете по Актьорско майсторство са прекрасен способ да си починете, да се отклоните от проблемите и да се пренесете в увлекателния свят на творчеството.

Курсът Актьорско майсторство е създаден за тези, които искат да разкрият в себе си творческия потенциал, да се избавят от страха пред публика, правилно и красиво да интерпретират своите мисли, да станат освободени и открити, а също и за тези, които искат да се запознаят със сцената. Учебните курсове са предназначени за студенти, политици, бизнесмени, пиар-специалисти, юристи, служители в  социалните и образователни учреждения, а също и за широк кръг хора, интересуващи се от построяване на ефективно общуване чрез техниките на актьорското майсторство.

Нашите предимства:

Индивидуален подход към всеки.*

Изкуството не търпи небрежност, затова нашите специалисти разработиха програма, съгласно която обучението по Актьорско майсторство се провежда с малки групи ( 8-10 човека). За сметка на това се постига максимален контакт на водещият с участниците, обезпечава се индивидуален подход и ефективност на обучението.

Ако искате да преодолеете трудностите на междуличностното общуване, премахване на психическите задръжки, ако искате да се научите как правилно да уреждате търговските проблеми и семейните конфликти, посетете курсът Актьорско майсторство.

 

Цена: 320 лв.

Продължителност на курса 16 седмици*- веднъж в седмицата от 19.00 часа до 21.30 часа

Участието в курса става след предварително записване на посочените телефони и заплащане чрез предложените разплащателни системи или в офиса.

 ПРОГРАМА

 

Занятие № 1 – УМЕНИЕ ЗА РАБОТА В КОЛЕКТИВ

Развиваме чувство за колективност, учим се да работим в екип. Тренинги за сплотяване. Весели екипни упражнения, които ще позволят не само да се запознаете, но и ще Ви позволят да се разкриете.

 

Занятие № 2 – ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ПАРТНЬОРА

Ще се научим да виждаме, чуваме, чувстваме партньора и да му отговаряме. Развиваме чувсто на отговорност за партньора, от което зависи успехът на играта и за двамата. Освен това упражненията по двойки позволяват да се развие вниманието.

 

Занятие № 3 – РАЗКРЕПОСТЯВАНЕ, СВАЛЯНЕ НА ТЕЛЕСНИТЕ БЛОКАЖИ

Известно е, че тялото е най-важният инструмент на актьора, което трябва постоянно да се развива. Ще поработим с тялото, ще се научим да го чувстваме и свободно да го владеем. Ще се научим да сваляме блокажите, да се отпускаме, да управляваме езика на тялото.

 

Занятие № 4 – РАЗВИВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО, ПАМЕТТА, ВЪОБРАЖЕНИЕТО

Актьорът трябва да може да вижда, чува, възприема обкръжаващия свят. И затова упражненията за развиване на паметта са най-важни. Ще наблюдаваме както света като цяло, така и отделни явления и предмети. Също така ще тренираме паметта и развиваме  въображението, което ще ни бъде от полза в ежедневния живот.

 

Занятие № 5 – РАЗВИВАНЕ НА ПЛАСТИЧЕСКАТА ИЗРАЗИТЕЛНОСТ НА ТЯЛОТО, МИМИКАТА И ЖЕСТИКУЛАЦИЯТА

Ще се начуим да слушаме своето тяло и да използваме правилни жестове, да ги виждаме отстрани, ще поработим над разшифровката им. Ще поработим и над мимиката. Ще усвоим упражнения за психологически жест.

Занятие № 6 – РЕЧЕВО ВЪЗДЕЙСТВИЕ

Ще направим артикулационна тренировка, ще четем скоропоговорки. Ще поработим над гласа, правилното дишане, силата на гласа, височината на диапазона и темпо-ритъма на гласа. Ще анализираме тестови жанрове и ще ги пробваме в етюди.

Занятие №7 – ЧУВСТВО НА РИТЪМ И ТЕМПОРИТЪМ

Ще се научим на органично движение на сцената чрез усещане на темпоритъма. Ще намерим взаимовръзка на вътрешния живот на актьора и темпоритъма на външното поведение.

 

Занятие №8 – ЕМОЦИОНАЛНО РАЗКРЕПОСТЯВАНЕ

Ще разгледаме основните видове емоции, ще се научим да превключваме от една емоция на друга. Ще разгледаме жизнени ситуации, ще анализираме тяхното емоционално съдържание и ще изиграем интересни етюди.

 

Занятие №9 – НАБЛЮДАТЕЛНОСТ

Ще се научим не само да гледаме, но и да виждаме. Тренингите по наблюдение са основната част от обучението на актьорите. Наблюденията помагат за измисляне на нови образи, помагат да бъдем различни.

 

Занятие №10 – ОВЛАДЯВАНЕ МЕТОДИТЕ НА ИМПРОВИЗАЦИЯ

Ще се научим как лесно и свободно да поддържаме разговор, да се включваме мигновено във  всяка ситуация. Ще поработим  над импровизацията на думи и действия.

 

Занятие №11 – РАЗВИВАНЕ НА ФАНТАЗИЯТА И АКТЬОРСКОТО ВЪОБРАЖЕНИЕ

Ще се учим да разботим с приказки, ще създаваме сюжети, характери. Включваме художественото мислене, ще създаваме интересни образи на герои и ще изпълваме играта с изразителност.

 

Занятие №12 – РАБОТА С ПРЕДМЕТИ

Влючваме въображението, развиваме телесната памет, ще се учим да виждаме обкръжаващия свят в друга светлина. Ще усвояваме тренинги за оправдаване на физически  действия и промяна на отношението към предмета.

 

Занятие №13 – РАБОТА С АТМОСФЕРАТА

Как да създаваме нужната атмосфера около нас? Как да се приспособяваме към атмосферата на другите? Ще разгледаме положителните и отрицателни атмосфери. Ще се научим да превключваме.

 

Занятие №14  – РАБОТА С ОБРАЗИТЕ

Ще изберем за всеки интересен образ, ще поработим над него, ще се научим да бъдем други.

 

Занятие №15 – ОТКЪСИ ОТ ПИЕСИ

Всеки ще има роля с думи. В хода на занятията всеки ще може да почувства себе си истински актьор, да се разкрие, да се превъплъти.

 

Занятие №16 – ПРАКТИКА

Практикуваме, практикуваме и пак практикуваме!

 

Kurs -aktiorsko-maistorstvo-2

Полезни статии:

Двадесет и три качества които дават курсовете по “Aктьорското майсторство”

10 професионални навика на истинския актьор

 

Можете да проверите дали това занимание е активно на бутон “ПРОГРАМА И ЦЕНИ”

ПРОГРАМА И ЦЕНИ