ПРОГРАМА И ЦЕНИ

 filipino kali v plovdiv

Филипино Кали /Наричано още Арнис или Ескрима(фехтовка)/ е символ на филипинските методи за битка,обединяващи се под названието ФБИ(Филипински Бойни Изкуства).

Европейските конквестадори първи се срещат с бойните умения на филипинците по време на испанската колонизация.

Завоевателите биват посрещнати добре на първия филипински остров,но на съседния местното население не желае да бъде поробвано и влиза в сражение,където обявения за национален герой на Филипините Лапу Лапу посича Фернандо Магелан.

Нашествията на конквестадорите продължават и в последствие Кали бива прикрито и тренирано под формата на танци,използване на дървени пръчки вместо режещи и предавани тайно от баща на син,запазвайки се до ден днешен.

filipino kali zala v plovdiv - studio kamatoФилипино Кали използва голям арсенал от оръжия: режещи(мачете,кампилан,крис), Ножове (Карамбит,дага), къси и дълги тояги,камшици и още много.

В класическия си вариант Филипино Кали се тренира с една или две къси тояги, които могат да бъдат приемани и за режещи оръжия по време на тренировка.

Изучават се защитни и нападателни тежники с пръчки, ножове,голи ръце, ключове, граплинг, трапинг.В ежедневието Кали превръща всеки един предмет в опасно оръжие(дръжка от метла,запалка,пепелник,навито списание,обувка и всичко, до което човек може да се докопа в екстремна ситуация).

Интересното при изучаването на Филипино Кали е това,че първо се практикуват техники с оръжия и след това се преминава към техника на невъоръжената ръка.

Може да бъде практикувано както самостоятелно, така и успоредно или като допълващо уменията на практикуващите други спортове и бойни изкуства.

ПРОГРАМА И ЦЕНИ