Днес има много пилатес програми за отслабване, които помагат да се избавите от излишните килограми. Хората с наднормено тегло са склонни да правят бавна гимнастика, а не ритмична аеробика. Но да видим как може да отслабнете с Пилатес.

Действието на гимнастиката е насочено към:

  • Повишава на тонуса на цялото тяло;

  • Изработване на мускулите в центъра на тялото;

  • Работа за коригиране на лоша стойка;

  • Уплътняване на мускулната тъкан.

Действие върху тялото

Класическият вид пилатес е силова тренировка, насочена към укрепване на мускулите на гърба, краката, кръста и ръцете, както и за правилното формиране на преса. След подобно натоварване на тялото се подобряват и мускулите, стават все по-силни. Ако искате да отслабнете с Пилатес, трябва да съчетаете тренировките с доста адекватни ограничения в храненето. След една тренировка по пилатес се изгарят до 380 ккал.

Естествено, танците и ритмичните аеробни упражнения допринасят за много по-добър резултат, но принципа на пилатес се състои върху изграждането на мускулите и енергийни загуби в спокойно състояние. Тази схема ще донесе много повече ефект върху тялото и позата, тъй като тя е разчетена за по-дълго време.

За кого ще бъде полезен пилатес?

Пилатес класовете се препоръчват за хора, които не могат да се занимават с традиционна аеробика и силови упражнения. Препоръчва се също и на хора с:

  • Наранявания или натъртвания на гръбначния стълб;

  • Проблеми със ставите и сърцето;

  • Излишно тегло над 20 кг;

  • Нарушения на позата.

Премахваме излишното

Пилатес днес е уникална система за поддържане на тялото ви в добра форма. Има също така комплекси за бременни и възрастни хора. Освен това, в интензивния пилатес има аеробни сесии, които помагат за една тренировка да се изгорят до 600 ккал. Тази гимнастика включва работа на пода и в специално разработени тренажори, занятия с фитбол, както и използване на гумени амортисьори и гири.

Такава гимнастика е добра алтернатива за тези, които не се опитват да увеличат мускулната маса, а се стремят да придобият добра фигура и да се избавят от излишните килограми. С помощта на тази система можете да отслабнете възможно най-бързо. Здравословно отслабване може да се постигне с разумно намаляване на приема на калории и три тренировки на седмица. Подобна формула за отслабване може да бъде подходяща за хора от всяка категория и тегло.

Как да започнете?

Ключът за правилното разбиране на принципите на Пилатес е постепенното усвояване на построения курс. Задължително е да започнете с програма за начинаещи, а в класовете основното нещо е правилното позициониране на тялото и правилното дишане.

А дали ще отслабнете с Пилатес, ако активно се занимавате с аеробика и тренажор? Да. В резултат на заниманията с дадената гимнастика ще укрепите вътрешните мускули, което ще доведе до намаляване на обема на вашето тяло. Заедно с това можете да използвате пилатес за гръбначнния стълб. Поддържането на тонуса на вътрешните мускули помага да се намали тежестта върху гръбначния стълб и ставите.

За да отслабнете с пилатес, ще трябва да допълните програмата с упражнения за развитие на сърдечна издръжливост. Това е много важно за укрепване на сърдечно-съдовата система.