Много жени се оплакват от бричове на краката и не знаят как да ги премахнат. Въртене на обръч е ефективен и достъпен за всички начин за стягане на мускулите на страните, талията и корема.

Редовните упражнения ще ви помогнат да отслабнете и да намалите целулита в проблемните области. Първите резултати могат да се видят още след няколко седмици.

Много момичета и жени имат проблем с натрупването на мазнини отстрани. Причината за подобно разпределение се състои в това, че при извършване на различни гимнастически упражнения тази област на тялото често остава незасегната. Напрягат се мускули на пресата, бедрата, задните части, но за страните ви е необходим специален подход и натоварване. Това натоварване дава въртенето  на обръч. Смята се, че въртене на обръч са най-ефективните упражнения за намаляване на мазнините отстрани. При редовни упражнения можете да постигнете добри резултати и да се избавите от излишните мастни натрупвания отстрани.

Какъв обръч да изберете?

Спортните магазини сега предлагат голям асортимент от обръчи: меки, пластмасови, масажни, метални и дори с калориен брояч. За тренировки е подходящ всеки от тях, но за отслабване в областта на страниците е нужен обръч с приставки за масаж. Той стимулира кръвоснабдяването и бързото изгаряне на мазнините, както и намалява целулита. За да се справите с такъв обръч, първо трябва да защитите кожата си. Това може да бъде направено или със специален спортен колан, или обвита около кръста кърпа и хранително фолио.

Как да въртите обръча?

Застанете в центъра на стаята на достатъчно разстояние от предмети и хора. Дръжте обръча с двете си ръце на талията. Натиснете го до кръста и завъртете тялото си. Талията и бедрата извършват ротационни движения в същата посока като обръча. Движете се спокойно в ритъм, удобен за вас.

Ако обръчът започне да пада надолу, направете няколко по-бързи и интензивни движения и той ще застане на място.

По време на първата тренировка въртете обръча 10 минути, по 5 минути във всяка посока. Постепенно увеличете времето за тренировка. В идеалния случай то трябва да достигне 20-30 минути. Колкото по-дълга е продължителността на упражнението, толкова повече калории са изгорени.

Първите тренировки по въртене на обръч могат да причинят болка в областта на косите мускули на корема и дори синини, но много скоро мускулите ще свикнат с товара. Ще можете да забележите резултат от заниманията след 2-3 седмици.

За да увеличите ефективността от въртене на обръч, поставете краката си колкото се може по-близо един до друг. Изпълнявайки въртенето на обръча в това положение, бързо отстранявате излишната мазнина отстрани.

Противопоказания

Въпреки факта, че упражненията с обръч са подходящи за почти всички, в някои случаи е необходимо да се въздържате от тях.

Обръч не трябва да се върти в следните случаи:

  • Бременни жени;

  • По време на критичните дни;

  • Хора с травми на гърба и корема или след операция;

  • Възрастни хора.