За деца над 4-годишна възраст

Детската хореография помага на децата да станат по открити и весели, насърчава тяхното хармонично развитие, научава ги да се движат грациозно и красиво.

horeografiq-za-deca

Основната задача на обучението е да се развие в децата:

  • Култура на движението и пластика;

  • Умение да владеят тялото си;

  • Умение да се движат грациозно и красиво.

Тъй като основната цел на нашия клуб е комплексното развитие на детето, на заниманията особено внимание се отделя на :

  • Хармоничното развитие на детето;

  • Развитие на психичните процеси (възприятие, внимание, воля, памет, мислене).

Детската хореография е цял комплекс от дейности:

  • Хореографията като спорт – това е мускулното укрепване, развитие на физическата издръжливост, укрепване на дихателната система.

  • Хореографията като танцови занятия – подобряване на координацията на движенията и владеене на своето тяло, развитие на пластика и грация в движенията.

  • Хореографията като музикално развитие е пряко свързана с музиката, хореографските занятия развиват в децата чувство за ритъм и музикален слух.

  • Хореографията като развиващи занятия – в допълнение към общото физическо и музикално развитие, хореографията дава на детето способност за концентрация, развива логическото мислене, творчеството а също така ги прави по-внимателни и дисциплинирани, тъй като тя не е просто хоби, а сериозна работа.

Внимателност, яснота и акуратност на движенията, тренирани на занятията често преминават и в битовата сфера. Децата стават по вежливи с обкръжаващите, и започват да отделят по-голямо внимание на своя външен вид. Често при децата, които учат хореография,  родителите отбелязват и подобряване на успеваемостта в училище.

Възможността да контролираш собствено тяло е неизменно придружена от способността да се контролираш и в психологически план. Детето се чувства по-добре и по-добре разбира състоянието на другите хора. Понякога с танца, изразявайки своето АЗ, се сваля всяко прекомерно емоционално напрежение и затова децата стават по-малко податливи на различни психологически проблеми.

Децата, занимаващи се с  хореография и пластика, се развиват много по-бързо и постигат по-големи успехи в живота, отколкото техните връстници, които не танцуват. Много лекари признават, че програмата танци за деца не само предоставя обучение на класически и съвременни тенденции, но и предлага решение на много проблеми, като скованост, срамежливост. Танците помагат на детето да се разкрие, да почувства своето тяло, да прилага пластиката като изражение на своите емоции и чувства.

Танцовата пластика развива гъвкавост и пластичност на тялото, грация и елегантност на движенията. Подобрява здравето, формира красива стойка, помага за отпускане и сваляне на напрежението, развива паметта и въображението, дава добро настроение и самочувствие.

 

Чакаме вашето дете в smart studio КАМАТО в една прекрасна страна, наречена – Детска хореография.