Терминът „Класически танци се използва широко в в света на балета, и предполага определен вид хореографска пластика. В основата на хореографията на всеки стил присъстват елементи на класиката.

Класическите танци могат да се нарекат основа на всички сценични видове танци. Основите на класическия танц са толкова универсални, че дори опитните танцьори от други танцови направления не прекратяват заниманията с класиката.

klasicheski-tanci

 

Класичеките танци са много полезни за децата. От ранна възраст се определя правилната поза и постепенно се корегират различните случаи на гръбначни изкривявания. На уроците по Класически танци в децата се изработва отговорност пред работата, с която се занимават, както и увлечение към изкуството.

klasicheski-tanci-1

Обучението по Класически танци включва в себе си задължително запознаване с професионалната танцова терминология, заниманията преминават под класическа музика, която от своя страна значително увеличава грамотността на децата.

Класическите танци са най-увлекателното направление и за възрастни хора, които притежават добър вкус и богат вътрешен свят. Самият смъсъл на всяко балетно направление е насочен към удължаване формите на тялото. Постоянното напрежение на мускулите идеално формират стройна и красива фигура.

И, може би най-важното, вие ще получите невероятна естетическа наслада от докосването с този удивителен вид изкуство.

Класическата музика и заниманията с Класически танци правят вашия вътрешен свят неповторимо изтънчен.