Всяка жена се стреми да запази своята красота, гъвкавост на тялото, очарованието на кожата и грациозността на движенията колкото е възможно по-дълго време. Преди стотици години назад на Изток са измислили вярното средство как жената да запази младостта и красотата, не само без да изморява своя организъм, но и да доставя на себе си и другите удоволствие. Арабският танци (Belly dance или коремен танц) е древна традиция на работа с тялото.

 Bellydance

Ориенталските танци (Belly dance) доказват, че жената, независимо от възрастта, може да бъде прекрасна в своето тяло, при условия на умело използване на тази природна грация, която притежава по рождение. Отличителна черта на този танц е, че това е театрализиран, индивидуален танц. В зависимост от момента той може да бъде весел, енергичен, секси, мъдър, нежен, духовен.

Днес има много направления на Belly dance, като всяко от тях има свои особености на хореографията, ритмичния рисунък на движенията, свои аксесоари.

Особености на програмата Belly dance

На занятията  Belly dance  натоварване получават не само външните мускули, но и дълбоките вътрешни мускули. Получава се масаж на най-важните вътрешни органи, и тялото постепенно се превръща от слабо в еластично, и то без мъчителни тренировки във фитнеса.

belly-dance

Арабските танци отдавна се отнасят към особените и екзотични танци. Танцьорите на  Belly dance  използват специална техника, която изисква не само умения на движението на отделните части на тялото, но и вътрешния концентрацията на тялото и изпълнение на движенията. И това не са само думи, не напразно ефекта за тялото от танците Belly dance  се сравняват по ефективност със занятия на такива оздравителни програми като йога.

Човек може лесно да повтори движенията на Belly dance , защото те не са сложни. Затова, за начинаещите танците Belly dance  не са сложни за овладяване. Но за да се постигне вътрешното състояние на своята естествена грация и еротика, която е във всеки от нас, е възможно само с опит и опознаване на тайните на ориенталските професионални танцьори.

 

ПРОГРАМА И ЦЕНИ