Урока по Body Вallet включва елементи на класическия танц, но всички използвани елементи са изключително безопасни за ставите и са полезни за мускулите, тъй като са адаптирани за привържениците на фитнеса.

Body Вallet  е адаптиран набор от упражнения, състоящ се от танцови стъпки, упражнения за разтягане, пируети, които започват да се получават още след второто занятие.

Отличната музика, разумните по интензивност натоварвания, достъпните упражнения, позволяват да се насладите на прелестите на тази програма, която системно  развива гъвкавостта на ставите, гръбнака, извайвайки красиво тяло.

Основното предимство на Body ballet, според експерти, е възможността да се научиш да контролираш своето тяло. Грациозността на движенията, завладяващия дух на  музиката няма да остави никой равнодушен.

Body- Вallet-1

За кой е полезен Body ballet:

  • Практически за всички представителки на нежния пол. В крайна сметка, всички дами искат да имат стройна фигура;

  • Методиката позволява на всеки и във всяка възраст да постигне: гъвкавост, стегнато тяло, разтягане, красива стойка, правилно оформено тяло, красиви ръце и крака;

  • Чрез Body ballet к в разумен срок, успешно можете да се отървете от излишните телесни мазнини, да постигнете по-гъвкави и силни хълбоци, прасци и бедра.

  • Body ballet е особено полезен за тези, които имат някакви проблеми на тялото. Различните пози на класическата хореография ще ви научат правилно да си държите гърба.

В програмата за обучение се включва основно наземна хореография (движения, изпълнявани в седнало и легнало положение). Изключват се всички сложни скокове и завъртaния. Това намалява статичното натоварване на ставите и, преди всичко, на стъпалото. Но в същото време, мускулите на краката и задните части са добре натоварени. Спомнете си красивите крака на балерините. Всъщност, в балета всички упражнения са насочени на това, ръцете и краката да станат изящни и гъвкави, а движенията пластични.

Body ballet е за тези, които искат да бъдат изпънати, да имат ясни контури на тялото, близки до балетните, да придобият чувство за равновесие, да разкрият своя танцов потенциал.

Body ballet – това е една отлична възможност за презареждане и поддържане на мускулния тонус.

За мнозина Body ballet е чудесна възможност да се коригира неправилната стойка, да кажем сбогом на болките в кръста и дори гръбначните изкривявания.

За всеки Body ballet носи разкрепостяване на физическото, а следователно и на емоционално ниво.