Hip-hop е стил на живот на много млади хора, които слушат електро, рап и други прогресивни музикални стилове, носят широки шалвари и шапки по всяко време на годината, които танцуват брейк на улицата, рисуват с графити и ходят по нощни клубове. Модерния танц хип-хоп е производна на африканския джаз ( в превод – импровизация), първите изпълнители на който са афроамериканците.

Hip -Hop

В танца Hip-hop движенията са обърнати към земята. Това се обяснява с това, че при африканските народи Бог се намира в земята. От тук и ниското положение на движенията на тялото и малко сякаш немощните колене в танца. Първият музикален съпровод са били барабаните, затова танца Hip-hop е получил добра ритмична основа.

Hip-hop танците могат да бъдат разделени на две основни направления: old school и new style (старата школа и нов стил).  Old School окончателно се формира през 80-те години, именно тогава някои направления, развиващи се успоредно с Hip-hop, са станали негова част. Popping и locking днес са немислими отделно от Hip-hop. Именно тогава особена популярност придобива стила „робот‘ ( в памет на Майкъл Джаксън). През 90-те години на хип-хоп танците преживяват истинска еволюция. Музиката на това направление става по-строга, съответно се променя и самия танц. На мястото на old school идва new style.

Съвременните танци Hip-hop включват в себе си елементи на krumping, harlem shake, booty popping, crip walk, shoulda lean.

Hip-hop днес представлява ярко, завладяващо зрелище и е най-популярния стил танци в целия свят, за който се провеждат Световното първенство и световни купи.

За заниманията с Hip-hop няма ограничение на възрастта, ръста, фигурата, или липсата на предварителна танцова подготовка. Това ще бъде нашата работа – да ви научим на всички нива, при всякакви условия.

Научете се да танцувате Hip-hop и да обичате себе си в танца!