Hustle Dance ( от англ.  „hustle“ енергия, суматоха) е танц по двойки, който се изпълнява практически на всякаква музика с произволен партньор или партньорка.

Hustle не изисква голямо танцово пространство. Неговият основен принцип е партньора води, момичето следи и двойката се намира в постоянна импровизация.

Hustle- Dance

Говорейки за подобно интересно явление на танцовата култура като Хастъл, е необходимо да се отбележи, че той е социален танц. Този танц „живее“ в клубове, ресторанти, барове и дискотеки, и е средство за изразяване на широката публика, която танцува за удоволствие, не се придържат към строгите правила и канони на танца. Освен това, в социалния танц може да видите потресаващи случаи на виртуозност и професионализъм.

През последните десетилетия, Hustle спечели безброй фенове в Европа, Латинска Америка и САЩ (където дори стана част от учебната програма на училищата и колежите).

Интересното в танца Хастъл е неговата постоянна импровизация, нито партньора, нито партньорката знаят какво ще бъде следващото движение. Затова танца е основан на разбирането на партньора и способността да си партнират.

 Трудно е да си представим по-универсален танц от Хастъл: той се танцува както в бавно, така и в бързо темпо, с всеки партньор или партньорка. На този танц не е необходимо да се учиш с години, той е достъпен за всички, които могат да се движат под звуците на музика. Няма ограничения във възрастта, не само младежите, но и хората на средна възраст с охота го изпълняват в дискотеките.

Базовите елементи на Hustle могат да се усвоят за 10-12 занятия за сметка на тяхната простота. В същото време за този клубен танц са чужди конкретни схеми, единственото ограничение в него е вашата собствена импровизация. Важно е да се отбележи, че по под импровизация в Hustle се разбира интерпретация на кратки танцови елементи, които са вплетени в един сложен танцов модел.

Не по-малко важно е достойнството на танца и неговата „компактност“: дори на препълнен дансинг, имайки на разположение няколко крачки, вие ще изглеждате чудесно!

Всеки ще намери в Hustle своето достойнсвто. На мъжете той придава увереност в себе си и танцова ловкост, а също така и възможност да поканят всяко момиче, което им харесва. На момичето на свой ред, хастъл дава потресаваща пластика, възможност да се почувстват в ръцете на партньора крехка, женствена и съблазнителна. Също така, превръщайки се в умела танцьорка на хастъл момичето може сама да кани партньори, а не само да очаква покана от тях.

Научете се да танцувате Hustle и изгрявайте на всеки дансинг!