Reggaeton ( Регетон) е оригинален младежки стил от латиноамерикански произход. Този танц е своеобразен „микс“ от бачата, денсхол, салса, реге и хип-хоп със собствен оригинален „примес“. За основен „прародител“ на  регетон се смята хип-хоп.

regeton

Регетон се смята за един от най-страстните, съблазнителни и сексуални танци в света. Като танц по двойки той изглежда много интригуващо!… Но и танца соло в стила на Регетон няма да ви остави без внимание на дансинга! Защото този стил като никой друг, ще ви помогне да овладеете умението на изолация и различни движения на бедрата. Също така, този стил е перфектният избор за тези, които искат да се превърнат в „звезда на дансинга“ и да завладеят всички със своята смелост и откровеност.

Ето защо, като двойка или соло, танца в стил Регетон непременно ще ви завладее!

Основният акцент на Регетон е движението на бедрата. По двойки танца изглежда така: кавалера застава зад момичето, притиска се към нея и започва да движи бедрата си в такт с нейните движения. Разбира се, танца изглежда много еротично и секси, но в същото време, ви позволява смело да се представите смело и просто да се насладите на танца в двойка! Научавайки основните движения на Регетон, скоро ще можете и да импровизирате.

Регетон е изборът на смелите прелъстители! Но нищо не ви пречи вместо на дансинга да го изпълните у дома и приятно да изненадате своята половинка.