Да, фитнес танци за отслабване, защото за да имате красива фигура, трябва много и активно да се движите. И най-добрият вариант за намаляване на теглото са ритмичните движения, тъй като те включват лъвския дял от най-различни мускулни групи, формират пластичност и грациозност. Едно от спортните направления, което дава на хората изброените ефекти, са фитнес танци за отслабване.

Fitnes- tantsi-za- otslabvane-3

Техника на фитнес танци за отслабване

Какво представлява озвученото спортно течение? Неговото име говори за себе си: това е синтез на фитнес тренировки и ритмични танцови движения. Фитнес танците имат много предимства пред други спортни дейности за отслабване. Те са подходящи за всеки и нямат никакви ограничения като пол, възраст, ниво на подготовка.

Благодарение на относителната простота на упражненията и техниката на тяхното изпълнение, начинаещият няма да има проблеми да постигне отлични резултати в най-кратки срокове. Освен това, не се изисква никакъв инвентар или спортно оборудване. Основното нещо е да имате голямо желание да постигнете целите си и да вярвате в себе си.

Ползи на фитнес танци за отслабване

Fitnes- tantsi- za- otslabvane

Фитнес танците помагат на човек да отслабне – това вече е разбираемо. Но защо те дават такъв ефект? Факт е, че фитнес танците не са нищо повече от кардио. С други думи, това е анаеробно натоварване, при което изгарянето на мазнини в тялото става в присъствието на кислород във въздуха. В допълнение, кислородът насърчава ускоряването на метаболизма, което допълнително благоприятства процеса на изгаряне на мазнини и отстраняването от вътрешната среда на отпадъчните продукти в организма. Излишната вода също напуска клетките по време на аеробни упражнения, защото фитнес танците са интензивни класове, което води до повишено потене.

Фитнес танците подобряват издръжливостта на човек, изпълват го с жизненост, правят го по-весел, подобряват настроението, помагат за придобиване на увереност в себе си, разкрепостяване, и човек става по-привлекателен. Под влиянието на специфичните упражнения в рамките на фитнес танци се подобрява работата на нервната, хормоналната и сърдечно-съдовата система.

Правила за практикуване на фитнес танци

Fitnes- tantsi- za- otslabvane-1

Методиката за фитнес танци за отслабване ще работи само ако спазвате нейните правила.

Изберете подходящи дрехи за тренировки. Те трябва да принадлежат към спортния стил и да бъдат удобни, комфортни, да не ограничават вашите движения. Предпочитат се дрехи, изработени от естествен „дишащ“ материал, тъй като в този случай влагата ще се изпари свободно от повърхността на тялото ви по време на моторната дейност и тази мярка ще осигури постоянно снабдяване с чист въздух на повърхността на кожата.

Занимавайте се по разписание. Оптималният режим на трениране е три пъти седмично за минимум 60-80 минути. Можете също така да усложнявате задачата, като направите схемата 4-5 пъти с време за тренировка от 90 минути.

Опитайте се да не пропускате тренировки, да действате целенасочено.

Изберете правилното танцово направление. От това до голяма степен зависи вашия успех в отслабването. По този въпрос най-добре да се консултирате с опитен треньор.

Помнете, че е по-ефективно да се занимавате в групи в условията на фитнес клуб? Танцово студио. Там вашите действия ще бъдат контролирани от инструктор.

Най-добрите разновидности на фитнес танци за отслабване

Боди-балет. Идеален за укрепване на гръбначния стълб и разтягане на мускулите. Не изисква натоварвания с висока интензивност и следователно е добре за начинаещи.

Зумба. Това направление се основава на движения под латино-ритми. Тя има положителен ефект върху релефа на мускулите, като ги прави красиви и еластични. Също така, зумба идеално тренира сърцето, съдовете, подобрява координацията, подобрява настроението.

Танци на пилон. Съчетават силови натоварвания и упражнения за разтягане на мускулите. Пол денс провокира повишено изгаряне на мазнини и придава на мускулите плавни и красиви форми. Техниката на упражненията тук не е опростена, затова предварително поне месец е желателно да се тренировка чист фитнес и йога.

Reggaeton. Става въпрос за под вид на хип-хоп. Това е  уникално направление на танцовия фитнес, което практически кара почти всички мускули да работят, независимо от изпълняваното упражнение.

Рок енд рол аеробика. Базира се на особен вид стъпки, както и включва скокове и други спортни моторни елементи. Този вид танц фитнес позволява лесно изпълнение и високи резултати, тъй като унищожава отлично мазнините и има лифтинг ефект върху корема, задните части и бедрата.

Противопоказания на фитнес танците за отслабване

Въпреки очевидната полза, в някои случаи фитнес танците не се препоръчват. Това е от значение, ако имате високо кръвно налягане, разширени вени, сърдечни заболявания, проблеми със ставите, особено колянната и тазобедрената става. Още по-стриктна забрана на фитнес танци важи при бременност, сериозни нарушения на нервната система и психика, при възстановяване от сериозно заболяване и хирургическа операция. Както вече бе споменато по-горе, нараняванията на глезените и гръбначния стълб също са недвусмислено препятствие пред практикуването на фитнес танци за отслабване.