Нина Кичукова
  • Тийн аеробика
  • Аеробика за възрастни
  • BABY GYM – гимнастика с мама за деца 2-4 год.
  • Изправителна гимнастика – 3-4 год. и 5-7 год.
  • ,,Малките грации“ – начална гимнастика – 3-4 год. и 5-7 год.

Здравейте! Казвам се Нина Кичукова и в следващите няколко реда ще се опитам да ви разкажа малко повече за себе си.

Родена съм в град Пловдив, още от малка обожавах да танцувам и нещо винаги ме влечеше към гимнастиката. За пръв път стъпнах в залата още на четири години и така почти целият ми съзнателен живот мина там. Това което обичам в спорта е режима, който ти създава, прави те по-подреден, амбициран и дисциплиниран.

Художествената гимнастика не е лесен спорт. Една грациозна ферия, която и до ден днешен остана чисто женски спорт. Аз самата спрях да тренирам с навършването на шестнадесет години, поради причини които може би можех да предотвратя, но не това е смисълът на тези редове.

Съвсем естествено за мен и родителите ми беше да уча в спортното училище в Пловдив, което също така и завърших. В последствие, още лятото на 2011 година, когато завърших средното си образование, кандидатствах в Пловдивския университет и ме приеха с Педагогика на преподаване по физическо възпитание – беше съдба, от която не можех да избягам, а и не исках.

Септември същата година отново се върнах в залата, но този път носих онази малка сладка, а и горчива, титла – треньор. Да започнеш с нещо такова още на деветнадесет си беше трудна и тежка задача, имах много да уча, но когато обичаш работата си, правиш всичко по силите си да я задържиш. Работя като треньор вече 4 години, а сега съм на път да разперя криле и да започна с нови начинания. Успоредно с това открих и аеробиката. Станах част от унивеситетския отбор още през първата година от обучението си и до ден днешен съм състезател към студентската лига. Три години подред с отбора ми се класираме за държавното първенство в НСА, София, където успяхме да завладеем първото място и трите години. Завършвам бакалаварската си степен през юни тази година, още нещо което очаквам с нетърпение.

Това, което правя в Смарт студио ,,Камато“ е малко по-различно от тренировките за високо спортно майсторство, които водя в залата. По-различно, но в никакъв случай по-малко интересно, или пък дори трудно, но амбицията ми и желанието всяко дете да има възможност да тренира ме карат да гледам над общо приетите рамки и да измисля нещо ново и интересно. Това е задачата ми в студиото, да намеря място на всяко едно дете, и дори всяка една майка. Децата на двадесет и първи век не се движат достатъчно, а с малко любов и интересни занимания, може да им се покаже че спорта е едно забавно начинание, в което лесно могат да се влюбят.

 

We
to
Move
Видео канал
Street Dance Plovdiv snimka snimka