Всяко момиче иска да изглежда идеално на сватбения си ден, в това число и във перфектна физическа форма, и това е съвсем нормално. Но трябва  ли да се прибягвате към драстични мерки?

perfektna-fizicheska-forma

Трябва ли за кратък период от време да свалите много килограми, за да постигнете желаната физическа форма?

Ето какво съветват професионалните треньори на Смарт Студио Камато.

  1. Имам нужда да отслабна с 10 кг. за три месеца? Трябва ли да мина на жестока диета?“.

На всички в известно, че за организма на човека физиологичния праг за намаляване на калориите на приеманата храна е 1200 ккал. Именно толкова енергия е нужна на организма  за осъществяване на нормален метаболизъм. В противен случай, може да се появят непоправими промени, които не могат да бъдат контролирани. Разумният балансиран подход към консумацията на калории и изгарянето им ще доведе до резултат по-бързо и ефективно и с по-малко негативни последствия за организма.

  1. Притеснявам се да не натрупам много мускули в залата, и да не изглеждам добре. Как да избегна това?“.

Има два типа упражнения: аеробика ( или кардио) и силови. Аеробиката е идеална, тя укрепва сърцето и белите дробове, и изгаря калории. Но погледнете жени, които се занимават само с аеробика без силови упражнения. Жените, които се занимават със силови упражнения губят повече калории и имат по-добра физическа форма. Освен това рискът е минимален, за целта  просто са нужни постоянни тренировки с по-голяма тежест.

  1. Когато сваля няколко килограма, ги свалям винаги от гърдите и ръцете – не може ли да се фокусираме само на упражнения, ще доведат до премахване на мазнини от бедрата или седалището?“

Единственият начин за точково и бързо премахване на мазнините е липосукция. Това вече е ваш избор. Треньорите в дадения случай съветват силови тренировки в съчетание с кардио, което ще помогне като цяло за добра фигура – в рамките, разбира се на това, което е заложено от природата. Вие няма да можете да  намалите костите, ако по начало те са широки, но напълно реално ще бъде да „напомпате“ краката и задните части и да постигнете отлична физическа форма за кратък период от време.