Целулита на краката е един от проблемите на съвременните жени. Много жени се оплакват от това, независимо от възраст и телосложение.

tselulita- na- krakata-1

Много е трудно да се избавите от омразната „портокалова кожа“, но все пак е възможно. За тази цел ще ви трябват:

  • Кафе

  • Ароматни масла

  • Средства за борба с целулита

  • Полиетиленово фолио.

 

  1. На първо място, променете своя хранителен режим и започнете щадяща диета. Някои вярват, че ако загубят тегло, целулитът ще изчезне, но това не е така. В действителност, той може да присъства и при слабите момичета, тъй като представлява не натрупване на мазнини, а натрупване на течност в междуклетъчното пространство. Причините за това могат да бъдат много, от наследственост до не здравословен начин на живот(вижте в статията “Защо напълняват краката?“)
     Диетата в този случай помага да се нормализира обмяната на веществата и да се избавите от лошите навици, които пречат на отстраняването на течност от клетките. Откажете се от пушени, пикантни, мазни храни, намалете употребата на сладки неща. Алкохолът, кафето и цигарите също допринасят за задържане на течности.

  2. Заемете се с фитнес. Препоръчително е да изберете програма, която включва упражнения за целулита на краката. В този случай, за сметка на повишаване на мускулната дейност и кръвообращението под клетките, и течностите се извеждат по-бързо.

  3. Без масаж и обтриване на тялото е почти невъзможно да се избавите от целулита. Тук всичко зависи от материалните възможности. Повечето салони предлагат комплексни програми за борба с целулита, но в домашни условия също е възможно да се подобри външния вид на кожата. За масажа си купете специално средство против целулит и го втривайте в проблемните зони. Ефективно използвайте утайка от кафе.

За целта ви трябва предварително една чашка сварено кафе на зърна, към което добавяте чаена лъжичка растително масло и няколко капки ароматни масла от цитрусови плодове. Вземете вана и напарете кожата. След това масажирайте краката с помощта на тази смес и ги завийте във фолио за 15 минути. Повтаряйте процедурата през ден и след 10 такива процедури кожата значително ще се подобри.

tselulita- na- krakata

 

Обърнете внимание!

Тези, които искат да се избавят от целулита на краката, трябва да бъдат готови за дълга комплексна борба. Програмата за избавяне от целулита ще отнеме до три месеца. Чудодейните обещания на производителите на козметични средства, че за една седмица ще направят кожата ви фантастична, може да сметнете за чиста фантазия.

Нужна е упоритост и постоянство, само така ще можете да се избавите от целулита на краката.