Как правилно да изпълняваме силови тренировки за отслабване? Като начало трябва да усвоите техниката на упражненията без тежести, това ще отнеме около месец. Правилната техника ще ви помогне да тренирате ефективно и безопасно.

Silovi -trenirovki-2

На тези, които искат да намалят теглото препоръчваме да правят не по-малко от 15 повторения, а най-добре 20-25, като теглото трябва да бъде такова, че в края на силовите тренировки да чувствате умора. Тогава ще постигнете резултат.

 

Започвайте с тежките силови упражнения

Трябва да започвате всички силови тренировки с най-тежките и сложни упражнения, докато все още сте пълни със сили. Трябва да тренирате всички мускули – ръцете, раменете, гърдите, гърба, корема и краката. Момиче с красиви крака и прегърбен гръб не изглежда красиво.

 

Не се фокусирайте върху малките мускулни групи.

Сигурно сте чували за „тонизиращи упражнения“, но когато искате от отслабнете, те са просто загуба на време. Упражнения с малък диапазон на движения, както и изолиращите упражнения не постигат правилно изгаряне на калории, така че е по-добре да не си губите времето.

 

Не правете дълги силови тренировки

Твърде дългите силови тренировки довеждат организма до състояние на катаболизъм и това е на фона на изкуствено създаден дефицит на калории. Вашият метаболизъм енай-добрият приятел в борбата срещу наднорменото тегло. Затова внимателно следете времето на тренировките в залата и собственото си самочувствие.

 

Не повдигайте леко тегло максимален брой пъти

Ако можете да вдигнете някакво тегло повече от 20 пъти, значи това тегло е твърде леко за вас. Изпълнение на упражненията повече от 20 пъти няма да ви даде предимство в борбата с излишните килограми.

 Strength-Training-for-Women-3

Изпълнявайте комплексни упражнения

Комплексните упражнения задействат голямо количество мускули. Към такива упражнения се отнасят движенията, в които участват няколко стави (набирания, лицеви опори, коремни преси и т.н.).

 

Използвайте кръговия метод на тренировки с кратка почивка между сериите

Изпълняване на упражненията едно след друго на противоположни мускулни групи е добър способ да минимизирате почивката между сериите и да избегнете преумората, като при това да загубите максимално количество калории.

Почивка между циклите

За да запазите постигнатите резултати и да не претренирате, е важно на всеки 2-3 месеца тренировки със силови упражнения да си вземате по една седмица почивка между циклите.