ПРОГРАМА И ЦЕНИ

Даоистка йога   ДАО-ИН Дао Йога - Dao Yoga v Plovdiv

Дао йога представлява комплекс от плавни, бавни упражнения. Основателите на Дао йога, мъдреците от Древен Китай, са я измислили, за да помогнат на хората да коригират живота, който сами са си усложнили. Те са забелязали, че във вътрешните органи на човека, възникват, блокажи, възли и усложнения, които възпрепятстват свободното протичане на енергийния поток ,,ЦИ“ (жизнената сила). Причините за възникването на тези блокажи са постоянният стрес и отрицателните емоции: страх, гняв, обида. Основната задача на Дао йога е връщането на човека в състояние на хармония.

В превод от китайски Дао-Ин означава изкуство да се управлява енергията (ЦИ) с помощта на ума, очите и сърцето. Всичките упражнения в Дао-Ин се изпълняват, за да се освободи тялото от негативната енергия и да се насити с жизнена сила. В Дао йога голямо внимание се отделя на работата със сухожилията. Смята се, че сухожилията са по-надеждни. Мускулите изискват постоянни тренировки и отслабват с възрастта, а сухожилията са способни да съхраняват еластичността си даже в старостта.

Дао йога е добре да се практикува вечер, понеже това е най-благоприятното време за меки, плавни движения. Свободното дишане съчетано с напрегнатите и отпуснати пози сваля умората, подобрява кръвообращението и подготвя тялото за почивка.

Дао йога може да се практикува от всеки, независимо от пола и възрастта, но е особено полезна при СХУ (Синдром на хроничната умора) и при хора които бързо се изнервят и бързо се изморяват.

 

ПРОГРАМА И ЦЕНИ