(Възраст от 3 до 14 години, занятията преминават без участие на родителите)

Заниманията по детска йога са изградени на базата на природните задачи, стоящи пред детето. Те  пробуждат в детето любознателност, активност, карат го да действа и да се учи.

Нашите курсове по йога за деца – това е една игра, едно пътешествие, в което използваме ходене, бягане, съвместно очна, дихателна гимнастика, гимнастика за пръстите, елементи на масажа (общ и точков). Това допринася за укрепването и развитието на ставите, костите, мускулите, сухожилията, както и развива и укрепва дихателната, сърдечно-съдовата, визуалната и нервната система на детето.

yoga-za-deca

Чрез различни упражнения и игри, ние разработваме координацията, баланс, ориентация в пространството, ловкост, гъвкавост, ритъм, сила на волята, самостоятелност, ориентация в пространството, интуиция, както и скорост на реакцията и реакция на забавяне. Използването на всичко това ще помогне на детето лесно да се адаптира към социалния живот. Йогата е най-старата наука в света, развиваща Тялото –  издръжливо, здраво и красиво; Душата – получава чувствен и емоционален опит, и Духа – опознаващ света чрез собственото си тяло. Позволете на Вашите деца да израстат здрави, щастливи и хармонично развити хора.

Асаните са пози от йогата насочени към развитие на координацията, силата, гъвкавостта и издръжливостта. Те са много подходящи за детската йога. Не всички асани са прости за изпълнение, затова те помагат на детето да развие сила на волята, чувствителността и да разбере много за себе си. Тези интересни упражнения в детската йога укрепват мускулите, правят ги по-гъвкави, разработват ставите, правейки движението на детето красиви и пластични, а освен това, укрепват вътрешните органи и подобряват самочувствието.

Малките деца са много подвижни, активни и отзивчиви, затова занимания по йога са по-скоро като игра и са базирани на подражанието, а асаните се преподават в лесна и достъпна форма. Децата няма да учат трудните и сложни наименования на асаните, а вместо тях на заниманията ще се използват имена на животни или предмети, на които прилича позата: „жирф“, „лук“, „котка“. Това развива паметта, наблюдението и въображението на детето.

Детската йога е особено полезна за учениците в началните и средни класове, тъй като именно в тази възраст се поставят основите на здравето на децата. Йогата помага на децата да развият гъвкавост, добра стойка и координация на движенията и впоследствие се избягват такива разпространени заболявания като заболяване на гръбначния стълб,  сколиоза.

В допълнение, йогата повишава устойчивостта към различни заболявания и укрепва организма. Йога за деца също е отличен начин за релаксация. Тя осигурява ход на детската активност, затова е особено полезна за неуравновесени и нервни деца, които не умеят да се съсредоточават и да внимават. Доказано е, че учениците, занимаващи се с детска йога са по-дисциплинирани, по-добре се учат и малко изостават.

detska-yoga

Йога за деца – това е вълнуващ информационен свят на йогата. Детето има възможност да почувства своята универсалност и естественост, пробужда се способността за учене, напълно осъзнавайки своите природни таланти. Йогата помага на децата да осъзнаят напълно своите таланти. Йогата помага на децата да открият творческите способности, да развият съзнанието и вниманието чрез движенията на тялото и звука, ролевите и психологически игри свалят напрежението в общуването с връстниците, някои игри помагат да се преодолее детският егоизъм и хиперактивност.

Урокът започва с настройка към практика и отпускане на детето чрез игра, след това децата ще научат какво е йога, защо е необходима? След загрявката децата играят асана (представят си на какво прилича асанът, какво чувстват, мислят, какво работи в тялото, кое трябва да се отпусне, учат се да управляват своето тяло, своето състояние). В занятията са включени също така игри за скорост и сръчност, комплекс асани за баланс, асани за формиране на мускулите на гърба, осанката, мускулите на ръцете и краката. Има асани развиващите гъвкавост, пранаяма със звуци, които формират стабилна психика. А също и много творчески задания, например, всеки да нарисува какво е видял в shavasana (поза за релаксация) или да измисля малка приказка и да я покаже чрез йога.

Уважаеми родители, ако искате Вашето дете да бъде здраво, дисциплинирано, да може да се концентрира и да постига резултат – елате при нас на занимания.

 

ПРОГРАМА И ЦЕНИ