Художествена гимнастика – Малката грация 

Всяка майка вижда своето дете като една принцеса. И така трябва да бъде, защото във всяко момиченце се крие една истинска госпожица, която има само малко нужда от побутване за да излезе и покори света.

Спорта художествена гимнастика винаги е бил, и ще си остане, най-нежният спорт, който е строго за момиченца. Единственият единствено женски спорт, който не може да бъде завзет и променен от мъжкото съсловие, може би заради това е и толкова популярен. Разбира се, за високо спортно майсторство се изисква постоянство и много усърдна работа, но за да се превърне детето ви в грация, се иска само малко любов.

hudojestvena-gimnastika

Часът  по художествена гимнастика има за цел да сбъдне мечтата на всяка мама да види детето си като една истинска грация. Устроен под формата на едночасов урок, той ще научи детето ви как да се движи правилно в пространството, как да се държи, как да покорява света с дигната брадичка и изправено гръбче.

Какво представлява „малката грация”?

Това е час, който цели подобряване на гъвкавостта на детето. Цели да създаде у всяко малко момиченце навика да въври правилно, изправено и да се движи грациозно.

 

Какви упражнения се правят в часа по художествена гимнастика?

Урокът е разделен на три смислови части – подготвителна, основна и заключителна. В подготвителната част загряваме добре отделните мускулни групи. В основната работим върху гъвкъвостта  – не само в кръста, но и в краката, учейки грациите на мостове, шпагати, кълбенца и др, а в заключителната приключваме с една приятна образователна игра.

 

А мама може ли да се включи?

Може, разбира се!

 

Времетраене: 60мин.

Инструктор: Нина Кичукова.

Групи: 3-4год.; 5-7год.