Aero Yoga

Антигравитационната йога е нов и оригинален вид занятие, което днес противоречи на всички закони на гравитацията. В Европа и Америка, тази форма на обучение вече са успели да провъзгласят за йога на бъдещето и това е напълно вероятно. Първият успех  на антигравитационната йога е дошъл в Съединените щати, като след известно време става популярна в много европейски страни и постепенно завладява една след друга страна. И тази популярност не е случайна, тъй като този метод е наистина уникален и неповторим, като Ви позволява да се отпуснете по време на тренировка, да почувствате тялото си и в същото време дава отлични резултати.

SONY DSC

Занятията по Aero Yoga се провеждат на специално оборудване – хамак. Тялото на този, който се занимава с йога е над земята, и това помага да се избегнат натоварванията на гръбначния стълб, както и помага за отпускане на стегнатите мускули. Хамакът е изработен от мека материя и позволява на участниците да изпълняват дори най-сложните асани, които без хамак могат да се изпълнят само от професионалисти с голям опит. Такова висене помага на тялото да се подобри кръвообращението и способства лимфния дренаж.

Тренировки по Aero Yoga се провеждат по 40-45 мин. По време на тренировките всеки занимаващ се се учи да контролира своето тяло и да го управлява. Едновременно с това се работи и над развитието на равновесието, гъвкавостта на човек се подобрява,  и самият той става по-подвижен.

Участниците, които вече са успели да оценят новия вид фитнес, го оценяват като уникален. Те са уверени, че по време на необичайните занятия по йога не биха могли да изпълнят асаните, които са изпълнявали с хамак. При Aero Yoga не се изисква специална физическа подготовка, привикването към новия стил на упражнение става бързо и усещането, че сякаш се издигаш над земята радва, отпуска и дава възможност да намериш нови възможности на своето тяло.

aeroyoga

Преобърнати пози в Aero Yoga

Всички асани с преобърнато положение на тялото оказват характерно влияние на функционирането на организма.

Преобърнатите асани подобряват кръвоснабдяването на мозъка. Основният регулатор на ендокринната система – хипофизата – също е в мозъка и получава допълнително кръвоснабдяване, което помага за подобряване на ефективността на нейното функциониране. В съчетание с общото подобряване работата на мозъка, това води до по-голяма хармония и баланс на цялата хормонална система.

Преобърнатите асани помагат за отделянето на кръв лишен от кислород, особено на долните крайници. Застой на кръвта се среща често при хора, водещи заседнал начин на живот. Долната част на тялото не получава достатъчно храна: в тях се натрупва обработената кръв и шлака: в резултат, на което краката по-бързо и лесно се изморяват, храносмилателните органи загубват ефективността си, и така нататък. Редовното практикуване на най-малко един обърнат асан помага за справяне с този проблем.

Преобърнатите асани подобряват храносмилането като цяло, което създава възможност за изтичане на кръв от черния дроб.

aeroyoga-0

Всичко това се отнася и за отделителната и възпроизвеждаща системи. Органи на тези системи също са склонни към застой на обработената кръв. Преобърнатите асани помагат за връщането на тази кръв в кръвния поток, като предотвратява или отстранява много заболявания, особено функционални разстройства.

Много хора страдат от изместване на органите на коремната кухина. Често се среща висцеропароза, при която органите на коремната кухина са изместени надолу от своето нормално положение. Редовното изпълнение на преобърнатите пози на Aero Yoga в разумен промеждутък от време може значително да помогне в коригирането на тези проблеми.

 

ПРОГРАМА И ЦЕНИ