ПРОГРАМА И ЦЕНИ

 

При каланетиката всяко упражнение е насочено към определена част на тялото – ханша, бедрата, талията. Чрез точно определени движения, които понякога се повтарят до 100 пъти, се въздейства върху дълбоката мускулатура. При това се натоварват не отделни мускули, а цели групи от мускули.Една от малкото системи от упражнения успели да устоят на времето се нарича каланетика. Създадена в края на миналия век от Калан Пинкини, каланетиката става една от любимите физически активности на американците, а по-късно и на хора от целия свят.

Специфичното при упражненията от каланетиката е, че те са фини, прецизни, в малка амплитуда и са насочени към най-дълбоко разположените мускули. Заимствани от йогата, балета и гимнастиката, упражненията от каланетиката се изпълняват като многократно повторени фини пулсации. Именно тези фини пулсации ангажират дълбоко разположените мускули, които трудно се тренират с нормалните фитнес тренировки.

Trenirovki po kalanetika v plovdiv

Класическата каланетиката включва 29 статични и стречинг упражнения за всички части на тялото. Всяко упражнение е проектирано така, че неговото изпълнение изисква работата на много мускули. Така благодарение на наглед лесни упражнения се постига висока ефективност и множество ползи за цялото тяло

Ползи от упражненията по каланетика
• Подобряване на метаболизма и намаляване на теглото
• Повишаване на гъвкавостта
• Укрепване на мускулите – включително и дълбоките мускули
• Подобряване стойката и стабилността на тялото
• Подобряване на нервно-мускулната координация

Тренировката е високо интензивна съпроводена с ритмична музика.

 

Можете да проверите дали това занимание е активно на бутон “ПРОГРАМА И ЦЕНИ”

ПРОГРАМА И ЦЕНИ