ПРОГРАМА И ЦЕНИ

Kangoo- Jumps-logoKangoo Jumps е нова разновидност на фитнеса, която набира популярност по целия свят. И нищо чудно: да скачате с обувките „Kangoo Jumps“ е не само забавно, но и много полезно за ефективно отслабване и повишаване на тонуса.

Гордост е да кажем, че Студио КАМАТО има в екипа 3-ма сертифицирани инструктора по Kangoo Jumps лично от Кинга Себестиен – Главен инструктор по Kangoo за 5 държави в региона.

Основният инструмент на тази дисциплина са специалните обувки на пружини, разработени през 1990 година за рехабилитация на спортисти с травми. Но скоро става ясно, че тези необичайни обувки могат да имат много по-широко приложение. Уникалният дизайн на еластичните обувки Kangoo повишават нивото на защита на ставите на краката и гърба при изпълнение на упражненията с 80%. Освен това, тези обувки допринасят да се работи по-интензивно с редица мускули на тялото, което увеличава ефективността на тренировките и позволява изгарянето на 30% повече калории.

 kangoo_jumps

И накрая, да се скача с тях е просто весело!

 

ПРОГРАМА И ЦЕНИ

 Тук са само някои от предимствата на обувките Kangoo Jumps:

 • Тренировките в тях са достъпни за широк кръг потребители – на възрастта от 5 до 90 години;

 • С Kangoo Jumps можеш да се занимаваш, както в зала, така и на свеж въздух, както на асфалт, така и на земята;

 • Тренировките с Kangoo Jumps в зала позволяват максимално бързо да се стегнат мускулите на краката и задните части;

 • Кардио тренировките в обувките Kangoo Jumps са много ефективни, тъй като се допълват от утежнители на краката, което помага да се създаде красив релеф на цялото тяло;

 • Kangoo Jumps помага за създаването на правилната стойка, полукръглата форма на подметките не позволява заемането на неправилно положение на тялото, което за запазване на баланса трябва да се държи изправено и т.н.

 

Kangoo- Jumps

Сега за някои от предимствата на тренировките Kangoo Jumps:

Удобство и безопасност

При много други фитнес тренировки има вероятност за травми. Фитнесът Kangoo Jumps няма този недостатък, както и всякакви противопоказания. Важното е да се научите правилно да използвате обувките. И тогава скоковете ще дадат отлично натоварване на мускулите на краката като при това ще щадят ставите, защото основното натоварване се поема от ресорите на обувките.

Мускулите на гърба и вестибуларният апарат, участващи при тренировките с обувки Kangoo Jumps са пет пъти по-интензивни, отколкото при бягане! Бягането е противопоказно за тези, които имат проблеми с гръбначния стълб, сухожилията или ставите, скачането в обувките на Kangoo Jumps е подходящо за всички, тъй като техните пружини смекчават всички удари и скокове, сваляйки натоварването от проблемните части на тялото. Смята се, че Kangoo Jumps е един от най-добрите инструменти за укрепване на гръбначния стълб.

Правила за използване на обувките Kangoo Jumps

На пръв поглед обувките Kangoo Jumps могат да Ви се сторят неустойчиви, но много бързо ще свикнете с тях и ще ги използвате лесно. За целта има няколко прости правила:

 • Първо си обуйте високи дебели чорапи;

 • След това седнете на стол и обуйте обувките. Задължително се убедете в това, че сте закрепили добре катарамите, трябва да чуете слаб клик;

 • Когато за първи път използвате обувките, станете бавно, като гледате пред себе си. При необходимост, дръжте се за гърба на стола;

 • Първата тренировка за предпочитане се провежда на равна и суха повърхност. За най-добри резултати, започнете с леко бягане на място, скачайки от единия на другия крак;

 • Старайте се да премествате центъра на тежестта на цялото ходило, а не да стоите на пръсти или на пети;

 • За по-голямо равновесие дръжте краката на ширината на плещите.

  ПРОГРАМА И ЦЕНИ

 Kangoo- Jumps-1

Kangoo Jumps и отслабване

Фитнесът с „подскачащите обувки“ е един от най-ефективните и в същото време вълнуващи методи за загуба на тегло. Ефективността на всички движения, изпълнявани в Kangoo Jumps  се увеличава няколко пъти, и като краен резултат с тях се изгарят много повече калории, отколкото при традиционните тренировки във фитнеса. Нещо повече, тъй като скачането забележимо „ускорява“ обмяната на веществата, ефектът на Kangoo Jumps продължава и след тренировките. Организмът продължава да изгаря калории и след тренировките, дори по време на отдих.

Тренировките с „подскачащите обувки“ Kangoo Jumps активират работата на лимфната система, изхвърлят се отпадъците и токсините. Този процес също така допринася за загуба на тегло – натрупването на токсини в организма са една от причините за мастни натрупвания в различни части на тялото.

Независимо от това, че тренировките с обувките на Kangoo Jumps като цяло се отнасят към кардио натоварванията, в тях има и силов компонент, тъй като теглото на обувката е около 2 кг. И въпреки, че тази тежест не се чувства особено от краката, тя влияе особено благоприятно на мускулите на краката.

По принцип, ако Вашата цел е да отслабнете, да подобрите мускулния си тонус, или просто да се забавлявате, Kangoo Jumps е това, което Ви трябва!

Важно!!! По време на тренировки по Kangoo Jumps се ползват 100% оригинални обувки!

 

Можете да проверите дали това занимание е активно на бутон “ПРОГРАМА И ЦЕНИ”

ПРОГРАМА И ЦЕНИ