ПРОГРАМА И ЦЕНИ

Skip Jumping

 Готови ли сте за нещо ново и изключително забавно?! Я сега си признайте, колко от вас обичаха да скачат на въже като деца? Според някои медицински изследванията се оказва, че освен загуба на мазнини, скачането носи на практикуващите нещо по-важно в дългосрочен план. То подобрява функциите на вестибуларния апарат и редуцира стреса, освен това то помага за отделяне на повече ендорфин, а всички знаем до какво води това.

A сега питам, готови ли сте да поскачаме?

Ползите от скачането на въже са многобройни. Не само горите калории, много повече отколкото бихте изгорили за същото време, ако например тичате на пътечката, но и освен това се забавлявате докато го правите. Развивате мускулите на краката и ръцете, а също така и на торса.

  • Подобрява експлозивната сила на долните крайници

  • Подобрява координацията в пространството

  • Подобрява способностите за балансиране на тялото, чрез подобряване функциите на вестибуларния апарат

  • Увеличава ловкостта

  • Увеличава средната скорост на тичащите

  • Подобрява спринтовите постижения

  • Изгаря много калории в минута (при опитни скачащи), с което подпомага отслабването

Съдържанието на една тренировка по Скип Джъмпинг /Skip Jumping/ е достъпна, удобна и съобразена с вашите възможности в областта на скачането на въже. Състои се предимно от 3 части, като много други аеробни тренировки. Започва със загрявка (с въже или без), продължава с аеробна и динамична серия от скачане на въже в различна интензивност и степен на трудност и завършва с приятен стречинг за разпускане на мускулите. Прoдължителността на тренировката е различна в зависимост от възможностите на трениращия, но тя може да продължи от 45 до 55 минути.

Подарете на себе си едно преживяване, което ще ви накара да гледате на скачането на въже с друг поглед, припомнете си забавната детска игра, която сега е умело преобразувана така че да работи върху всички части от тялото ви, карайки ви да искате още дори след изтощително скачане.

Включете се, защото в Камато го можем и ще научим и Вас!

 

ПРОГРАМА И ЦЕНИ