ПРОГРАМА И ЦЕНИ

Тае-Бо е комбинация от бойни изкуства и аеробика, създадена от Били Бланкс. Спортът е изграден от аеробни упражнения, удари с ръце и крака под ритъма на динамична музика. И както самият Били Бланкс го определя, Тае-Бо е комбинация от самоконтрол характерен за бойните изкуства, сила,  характерна за бокса и грациозност и ритъм,  идващи от аеробиката.

tae-bo

Терминът Тае-Бо има две ключови думи: ,,Тае”, което на корейски означава крак и е свързан с ритниците и работата за долната част на тялото, и „Бо”- съкратено от „box”, идва от бокса и се отнася за комбинациите за горната част на тялото- ударите.

Боксът и бойните изкуства имат положителен ефект върху развитието на силите, на реакцията, скоростта и баланса. Танцувалните движения помагат за по-висока издръжливост, усъвършенстват координацията и въздействат благоприятно върху сърцето и кръвоносните съдове.

 Ден след ден, популярността на тази фитнес система се увеличава. Много жени отдават предпочитание именно на Тае-Бо. За това има две добри причини: първо, тренировките по Тае бо помагат за кратък срок да се изгорят много калории, второ: Тае бо е съвременен способ за самоотбрана.

Тае-бо успешно съчетава интензивно разработване на мускулите и сърдечното съдовото натоварване. Особено полезно е за тези, които искат да премахнат подкожната мастна тъкан. Тренировките по Тае бо помагат за подобряване релефа на мускулите, тъй като се работи с краката и ръцете, а всички методи са силови.

Формират се вътрешни резерви за активност и смелост. Също толкова важен компонент, наред с физическото натоварване е психологическата нагласа, която се изработва за сметка на изпълнение на упражнения за дишането, които се основават тай чи и ушу. Голямо значение има и медитацията. Тренировките по Тае-Бо емоционално закаляват организма. Плавно повишавайки степента на натоварване, човек се усъвършенства, в кръвта се повишава съдържанието на адреналин.

Всяко изпълнявано движение в  Тае бо е насочено към това, да направи тялото по-еластично и гъвкаво.

 

ПРОГРАМА И ЦЕНИ