Източните танци Belly dance отдавна не са екзотика в западната култура. Уроци по Belly dance предлагат много танцови школи.

Belly -dance

Въз основа на английския превод, Belly dance  е коремен танц, но ще бъде грешка тази техника да се третира като съставена само от движенията на корема. В танца си танцьорът активно използва всеки мускул от тялото си от върха на пръстите до върха на главата си. Също така се използват вътрешните мускули, използвани малко в обикновения живот, но развитието на които е от голямо значение за здравето на жените.

Танцът  Belly dance  е само една танцова посока на ориенталската култура и тя произхожда от Близкия изток.

Обикновено за концепцията за ориенталски танци трябва да се има предвид, че тя се състои от танци от много националности. Централна и Източна Азия, Близкия изток, както и танци на народите на тихоокеанските острови и Индокитай, такава е географията на източните танци.

Говорейки за източни танци е трудно да се сложат някакви рамки на изпълнение, тук важното е индивидуалността. След като овладее основните движения на техниката на ориенталския танц, танцьорът може да импровизира на различна музика.

Подобно на други танцови направления, Belly dance  има свои собствени стилове. Те са разделени на класически (ливански, египетски) и народни (Khalji, Alexandria, Beledi, Saidi).

На уроците по Belly dance се изучава техниката на основните движения, както и комплекси и връзки, които можете да практикувате веднага. Тук всеки ученик намира свой собствен индивидуален стил, защото танците, които се учат в класа, са много разнообразни и нямат нищо общо с класическия коремен танц. Тук те се научават да овладяват танцови техники, използвайки различни предмети.

Belly dance 04

При редовни занимания ще имате прекрасна физическа форма и винаги ще изглеждате зашеметяващо. На Изток винаги са знаели какво е необходимо за осъществяване на главната женска мечта – да бъде красива и желана. Именно затова там, много векове назад се зародил този танц. В началото на 20-ти век след скандалните изпълнения на Мата Хари се събужда интереса към ориенталските танци.

Своето пикантно наименования този танц получава не случайно. „Корем“ това е живот, затова е танц на живота. Редуването на танцови елементи прави мускулите по-гъвкави и мобилни. Кожата придобива красота и еластичност.

Belly-dance -2

Ето какво каза акушер-гинеколог за коремното танцуване: за жени, такива необичайни танцови упражнения са доста полезни. Не напразно в древния Египет, коремните танци се практикували от момичета, подготвящи се за майчинство. Ориенталските танци активират дълбоките мускули на таза и отлично подобряват лимфния поток и кръвоснабдяването. В резултат на това се елиминират много причини за безплодие.

И най-важното – танцът Belly dance по чуден начин облекчава депресията и стресът, дава страхотно настроение. Много експерти смятат, че източният стил и коремните танци скоро ще станат популярни в цял свят. Във всеки случай, ако непрекъснато танцувате, вие ще придобиете красива фигура, добра поза и прекрасно настроение