Как да се движите повече – 10 съвета

Как да се движите повече – 10 съвета

Много хора обещават „от утре“ да започнат да бягат, да правят коремни преси или да „отслабнат за лятото“. Но често обещанията се ограничават в 1-2 тренировки, чувството за изпълнен дълг и продължават с „диванния“ начин на живот.

За да запазите вашето здраве, фигура, красота и младост, да имате повече енергия, трябва да се движите и да се занимавате със спорт редовно.

kak-da-se-dvijite-poveche

Как да се заставите да се движите повече?

Ето някои съвети, които ще ви помогнат за това:

  1. Първото условие е, че не трябва да се насилвате да се движите повече. Ние всички сме склонни да правим това, което ни харесва, а не това, което трябва. Спомнете си детството, когато цял ден се движихте и не можеха да ви спрат. Защо? Защото да се движите ви е доставяло удоволствие. Помислете и изберете спорт или танци, които ще ви доставят удоволствие.

  2. Намерете си компания за вашия вид спорт. Това ще ви помогне да продължите тренировките, дори когато съвсем не ви се иска. Ще се подкрепяте един друг, ще се вдъхновявате, ще си съперничите – това са отлични елементи на мотивация.

  3. Слушайте музика, която ви харесва когато се движите. Ритмичните песни ще ви помогнат да постигнете чудесни резултати, и най-важното – да направите всяка тренировка по-приятна и забавна.

  4. В началото може да ви е трудно да се приспособите към активен начин на живот, но това е само временно. Наградете себе си за всеки случай, когато успеете да станете от дивана и да обиколите няколко пъти дома си. Наградата ще ви мотивира и не защото ще получите някакъв малък подарък, а защото подсъзнанието ще запомни положителната емоционална реакция и ще я свързва със спорта.

  5. Ако сте решили сериозно да се заемете със спорт, трябва от самото начало да си поставите определени цели. Например, да отслабнете с 10 кг. за една година. Разработете самостоятелно или с помощта на треньор стратегия, и започнете да я превръщате в реалност.

  6. Може да си прикачите крачкомер и всеки ден да си поставяте нови, по-сложни задания. При ходене със скорост 5 км/час можете да изгорите до 50 калории. Определете свой собствен рекорд, който да постигнете.

  7. Не спирайте да се движите през почивните дни, по време на отпуската, или когато сте болни. Просто преминете към по-спокоен спорт. Например, йога, пилатес. Всяко спиране ще направи връщането ви към спорта по-трудно, а понякога дори болезнено.

  8. Не жалете средства да си купите нещо красиво за спорт. Красивия и модерен екип, качествени маратонки и удобна пътечка за бягане, това просто ще ви привлича.

  9. Много често ние отлагаме такива важни неща като спорт, просто защото смятаме, че това е много трудно. Но, в действителност, може да започнете с едно просто изкачване на стълбите пеша. На следващия ден добавете и разходка в парка и т.н.

  10. Помнете, че дори в дните, когато не се движите и не сте се занимавали със спорт, в никакъв случай не трябва да се чувствате виновни. Така спорта за вас ще бъде свързан с негативни асоциации, и в бъдеще ще ви бъде много трудно да се мотивирате!

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.