Избрали сме десет популярни и вредни храни за вашето здраве. Ето ги и тях.

vredni-hrani-11

Вредни храни за здравето

Чипс

Vredni-hrani

 

В процеса на приготвяне на чипс от картофите не остава нищо натурално и полезно. Остават само канцерогени, мазнини, аромати и овкусители. Злоупотребата с такъв „състав“ заплашва от онкологични заболявания и излишно тегло. Същите свойства притежават и пържените картофи.

Газирани напитки

Vredni-hrani (2)

Целият ужас е в това, че лесно усвояемите калории, съдържащи се в газираните напитки невероятно бързо се преработват в мазнини. Именно затова пристрастяването към сладките газирани напитки заплашва от развитие на диабет и затлъстяване. А известните напитки с надпис „лайт“, хвалещи се с „нула калории“, се приготвят с използването на заменители на захарта, които не винаги са безвредни.

Fast food

Vredni-hrani (8)

Добре известно е, че тези продукти оглавяват списъка с вредни храни, тъй като те не притежават никакви полезни свойства. За да утолите бързо глада, по-добре да си приготвите сами сандвич със сирене, зеленчуци и салатени листа, но без майонеза и сосове овкусители.

Майонеза

Vredni-hrani (6)

Има се пред вид магазинната майонеза. Ако престанете да използвате този продукт, само след няколко седмици ще намалите талията си с няколко сантиметра. Подобни вредни храни също са кетчуп и различни сосове, които почти всички съдържат мазнини, аромати и овкусители.

Сол, захар и бяло брашно

 

 Vredni-hrani (4)

Сол, захар и бяло брашно, това са три „бели врага“. Солта препятства преминаването на вода в организма. Захар – това не е хранителен продукт, а чист химичен елемент. По време на обработката захарта се лишава от всичко полезно – витамини, ензими, протеини, мазнини и т.н.

Vredni-hrani (9)

Бялото брашно за производство на сладкарски изделия вече е почистено от хранителна фибри. Затова хлебните изделия от ръжено брашно са много по-полезни.

Алкохол

Vredni-hrani (10)

Нека започнем с факта, че калорийността на всеки алкохол е достатъчно голяма. И не само това, всеки алкохол провокира към повишаване на апетита.

Колбаси

Vredni-hrani (7)

Добре познат факт е, че в колбасите постоянно се добавят аромати и овкусители. А солените и пушени меса трябва дълго време да се застоят по щандовете.

Пържено

vredni-hrani-0

Приготвянето на храна в слънчогледово масло или маргарин убива всички полезни свойства и, в допълнение, добавя хранителни канцерогени. Освен това, по време на пържене част от мазнината в продукта се заменя с масло (мазнини), което повишава неговата калоричност. Съвременната и достойна алтернатива за приготвяне на храна е приготвяне на пара, печене, грил.

Сладко

Vredni-hrani (3)

Тук се имат предвид дъвчащи бонбони, желета, близалки и други лакомства, които в допълнение съдържат големи количества захар, изкуствени оцветители и аромати. Ако искате бонбони, се опитайте да ги замените със сушени плодове, или в краен случай с горчив шоколад.

Палмово масло

Vredni-hrani (5)

Този продукт обикновено се използва за приготвянето на сладкарски изделия, за да се удължи срока на годност. Също така то се среща в кондензирано мляко, сладкиши, пържени картофи, шоколадови пасти, шоколад, чипсове, сухари и др. вредни храни. За съжаление освен, че е евтин, този продукт няма други полезни качества. Палмовото масло е най-силният канцероген. Попадайки в нашия стомах, тази пластична лепкава маса се стреми да залепи всичко. В допълнение, палмовото масло подобрява вкуса на продуктите и те кара да ги ядеш отново и отново. А това е един от принципите на построяване на работата на обектите за бързо хранене.