Полезна ли е йога-стречинг? Още в древността се наблюдава, че гъвкавостта е един от основните компоненти на хармонично допълнение и здравето на човека като цяло. Затова за развитието на гъвкавостта и пластичността са посветени различни упражнения, които съвременния фитнес обединява в направлението „стречинг“.

joga-streching

Това направление има философска основа, която гласи, че човек който е в състояние да контролира тялото си има големи възможности за успех. В края на краищата, в тялото му енергията циркулира свободно, без формиране на негативни съсиреци, които се отразяват неблагоприятно не само на здравето, но и в други сфери на живота.

В резултат на занимания със стречинг значително се подобрява гъвкавостта на мускулите и ставите, които стават по-подвижни и пластични. След такива занимания вие ще се движите много красиво и можете с успех да усвоите всяко танцово направление.

Стречинг (разтягане), включва няколко разновидности. Той може да бъде пасивен или динамичен и може да бъде в контакт с партньор. Във всеки случай резултатът от редовни занимания със стречинг са очевидни. Вие ще увеличите достатъчно амплитудата на движение и ще можете да управлявате своето тяло както искате. Дори преди да ви е било трудно да си представите, че ще седнете на шпагат, ще можете лесно и уверено да го направите. Запасът от достъпни за вас двигателни упражнения значително ще нарасне, и вие ще можете да блеснете във всяка дискотека, изненадвайки всички с ефектни танцови движения.

В допълнение към естетичния ефект, занятията със стречинг дават и прекрасен оздравителен ефект. Преминават мускулните спазми, изчезват болките в ставите, цялото тяло става по-спокойно и послушно.

b4fe3139bfad19f3c915917caaad0f0e

Йога-стречинг е полезна за поддържане на душевното равновесие. Тя учи своите привърженици на възстановяване на емоционалните и душевни сили, концентрация върху чувствата, да се прислушват в тялото си. Всичко това е много благоприятно за емоционално освобождаване, което е толкова важно в ежедневния живот, изпълнен с различни стресове.

Йога-стречинг е достъпна за всички желаещи, тук няма никакви ограничения във връзка със здравето. Всички упражнения се изпълняват в бавен и плавен ритъм, което не води до натоварване на сърцето. Освен това, за много хора стречингът е просто жизнено необходим при лечение на различни заболявания, свързани с нарушение на осанката и проблеми със ставите.

Вие ще откриете в своето тяло нови и неочаквани възможности, които ще ви позволят да усъвършенствате своя живот, като го поставите на ново, по-качествено ниво, пълно със здраве и щастие.