В норма, а не във форма, т.е. не да отслабнем на всяка цена, а да свалим излишните килограми така, че да се почувстваме по-добре. Как психологически да се настроим за това преобразяване?

da- vleznem- v -norma-1

  1. Бягане сутрин, или вечер и (или) дълги разходки през деня ще помогнат за корекция на фигурата, особено ако се съчетаят с разумно хранене. Най-важното е правилно да планирате деня си, за да ви остава време за бягане и разходка. В топлите месеци може да карате и колело. По ефективност в борбата за влизане в норма велосипеда е на едно от първите места. Ще влезете в норма само ако сте постоянни и карате колело със скорост не по-малко от 20 км./час. Може да се занимавате и у дома, но тук трябва да победите мързела и да въртите обръч, да скачате с въже, да тренирате на тренажора и т.н.

  2. Различните видове танци са полезни за подобряване на външния вид и вътрешното състояние – както физическо, така и психологическо. Въпреки това, те изискват навици. Да се започне от нулата е много трудно. И освен това колективните занимания не се харесват на всички. Спортните игри по двойки и отборните също помагат за нормализиране на мускулната система, но често е сложно да се занимаваш с тях, особено хора за по-възрастните хора.

Фитнес услугите  (силовата аеробика, бойни изкуства, кардио тренировки ) са действено средство за „моделиране“ на фигурата, но организмът, привиквайки към определени упражнения изисква увеличаване на честотата и интензивността, което на свой ред може да откаже и най-издръжливия човек. Плуването се счита един от най-полезните спортове, тъй като движенията във водата свеждат до нула негативното натоварване на организма, като същевременно се засилва работата на всички мускули. Но за да влезете в норма трябва по всяко време на годината да посещавате басейн поне 3-4- пъти в седмицата.

Обърнете внимание!

Най-бързият, но най-опасният метод е хирургичния. Основното му предимство е спестяване на време и усилия. Но все пак това е твърде радикален и не до край проверен подход за влизане в норма.

Полезен съвет!

Когато решите да влезете в норма, претеглете всичките за и против на избрания метод. Правилния избор ще ви помогне да укрепите вашето здраве и подобрите фигурата, както и ще ви подари отлично настроение.