Всяко момиче иска да има хубави крака. Какво е необходимо за да отслабнат краката?

Краката са част от тялото, която се поддава на отслабване най-трудно. Но не трябва веднага да се отчайвате, защото има много начини, чрез които да отслабнат краката.

Преди всичко, трябва да преразгледате диетата си. Диетолозите са доказали, че всички видове сладости са основният враг на нашата фигура. В края на краищата, допълнителните калории се превръщат в мазнини, които се отлагат на краката и другите части на тялото. Поради това е по-добре да откажете да консумирате брашно и сладко, но с помощта на една диета не можете бързо да постигнете ефективен резултат.

Опитайте се да прибегнете до кардинални решения, например започнете да посещавате спортна зала или фитнес. Посещението във фитнес клуба ще ви помогне да премахнете допълнителните сантиметри. Треньорът ще предложи специално разработен комплекс от упражнения за проблемните зони. Също много полезна и ефективна за краката е водна аеробика.

Упражнения във водата увеличава натоварването на мускулите, което помага да изгорят повече калории. Ако нямате възможност да посещавате водна аеробика, има няколко упражнения, които може да изпълнявате у дома.

Ето някои от тях:

 

Седнете на един стол, между коленете дръжте гумена топка. Стиснете с колене топката, доколкото е възможно и задръжте това положение за 10 секунди, след това отпуснете краката. Започнете упражнението с 5-10 подхода, като постепенно увеличете натоварването до 20 подхода. При силно захващане на топката ще усетите напрежението и болката в мускулите. Това означава, че правилно изпълнявате упражнението. Упражнението въздейства добре на вътрешната част на краката.

Можете също така да укрепите и външната част на краката. Легнете на пода на лявата страна и подпрете глава с ръце. Правете махове в десния крака на 90 градуса, като не свивате крака. Повторете упражнението и с левия крак, като легнете на дясната си страна.

Седнете на пода, изправете краката си. Започнете сякаш да ходите, като сгъвате краката подред в коленете. Първо се движете напред, след това назад. По време на упражнението ръцете трябва да са сгънати в лактите, гърбът изправен, не се навеждайте.

С помощта на тези упражнение може да укрепите мускулите, ще се избавите от целулита и ще ви отслабнат краката. Но трябва да бъдете постоянни и упорити, както със спорта, така и с правилното хранене.