Пенелопе Крус е една от най-красивите актриси в Холивуд. Тя разказва кои продукти за красота могат да бъдат намерени в нейната козметична чанта, защо яде храни без глутен и колко полезна е бикрам йога.

Penelope -Krus-1

Невероятно, но факт: тази година испанската актриса Пенелопе Крус (Penelope Cruz)  навърши 43 години, а изглежда на 30. Как постига това тази красива жена?

Актрисата признава, че в обикновения си живот използва само спирала и блясък за устни. “Харесва ми спиралата Lancôme Grandiôse Mascara – оцветява дори най-малките реснички”, казва Крус. “Аз също обичам парфюмната вода от Lancôme Trésor Eau De Parfum Spray. Използвам я от моите ученически години.”

Penelope -Krus-2

Дебелата и здрава коса е визитната картичка на актрисата. За да и даде сила и блясък, актрисата използва маската Kérastase Nutritive Masquintense. „Това е най-добрата маска за коса“, казва Крус. – Тя се продаваше в козметичния салон на майка ми, а тя, като никой друг,  знае как да се грижи за косата си.

Актрисата е сигурна, че балансираната диета е първата стъпка към красивата и здрава кожа. В продължение на много години, Пенелопе е поддръжник на безглутенова диета. „Опитвам се да изключа млечни продукти и захар от диетата“, казва актрисата. „Не мога да ям храни с глутен, защото съм алергичен към него.“

Диетата на актрисата включва много зеленчуци и плодове, както и храни с високо съдържание на растителни протеини – грах, ориз, ядки и семена. „Пия много вода – няколко литра на ден – казва Крус. – Почти не пия алкохол и преди много години се отказах и от тютюнопушенето, след което състоянието на кожата ми веднага се промени към по-добро.“

За да остане във форма, Круз се занимава Бикрам йога – от обичайната тя се различава по това, че всички упражнения се изпълняват в затоплена стая. „Горещата йога много промени моето тяло“, казва актрисата. – Ако искате да опитате, се подгответе да се потите много. Една тренировка е с продължителност час и половина: след първия час става по-лесно, а в останалите 30 минути започва второто дишане. Преди да започна да практикувам йога тялото ми беше вяло, сега съм пълна с енергия, и това е истинската магия“.

Въпреки стриктния работен график, актрисата се опитва да намери най-малко 30 минути на ден, за да се отпусне. “Мога да прочета една книга или да отида на масаж“, казва Пенелопе Крус. – А понякога искам да гледам лош филм – най-лошият, който мога да намеря.“