Излишните килограми в проблемните зони измъчват стотици жени. Много хора осъзнават, че да свалят няколко килограма от общото тегло е много по-лесно, отколкото в конкретна проблемна зона. Често тези проблемни зони са бедрата, седалището, ханша, корема, ръцете. 

Освен балансираното хранене и заниманията със спорт, за да се избавим от излишните килограми в проблемните зони може да се наложи и корекция с помощта на козметични средства.

  1. Въпреки доста разпостраненото мнение, липолитичните козметични продукти не изгарят мазнини. Те ефективно ускоряват процесите на обмен в проблемните зони. По този начин се подобрява лимфо- и кръвен поток. Благодарение на това излишната течност изчезва, разделяйки мазните топчета по-активно. Трябва да се отбележи, че всяка проблемна зона изисква индивидуален избор на специални коригиращи средства.

  1. Кожата на вътрешната част на предмишниците е особено нежна. Именно затова тази област при значително намаляване на теглото започва да провисва. За да предотвратите това, трябва да действате по два начина: да я подхранвате и стягате. За да се премахнат излишните мазнини и да се даде еластичност на кожата, е подходяща козметиката със зелен чай, бръшлян, както и ментол, кофеин и компоненти, които подобряват кръвообращението. Използвайте тези средства 2-3 пъти на ден.

  1. Неестетичните „резерви“ в такива проблемни области като задните части, бричовете, хълбоците и стомаха, развалят настроението на много жени. С тях трябва да се борите с помощта на правилното хранене и редовните упражнения. Също така, правилната козметика може значително да ускори процеса на коригиране на фигурата. Липолитичното средство трябва да включва: за активиране на лимфния дренаж – екстракти от бръшлян и конски кестен, за тонус и еластичност на кожата – витамини А, Е, С, В, за подобряване на кръвообращението – екстракти от зелен чай.

  1. Освен това, за да се избавите от излишните килограми в проблемните зони ще бъдат полезни антицелулитни средства, които съдържат етерични масла от грейпфрут, портокал, кофеин и екстракт от хибискус.

  1. За най-добър ефект на серуми, гелове и крем, прилагайте кръгови движения, като постепенно се движите отдолу нагоре. Антицелулитните маски покривайте отгоре с найлон. Освен това не забравяйте, че ефективността на повечето препарати се подобрява, ако едновременно с тях тренирате.

  1. Имайте предвид, че при варикозни вени по бедрата и краката е строго забранено да се прилагат липолитични средства с ефект на затопляне, които съдържат червен пипер и отрова от пчели.

  1. След като постигнете желания резултат, не трябва да спирате внезапно използването на хранителни и коригираща козметика. Средствата за борба с излишните килограми в проблемните зони 1-2 пъти седмично като превантивна мярка. Преди употреба, консултирайте се с квалифициран специалист.