От спортни фитнес зали на колела до тренажори, на които могат да тренират само голи.  Какви ли фитнес зали няма по света?

Brooklyn Boulders

Somerville, САЩ

Цена за наематели на помещения в същата сграда е безплатно. За всички останали, цената на една тренировка започва от $ 10.

Студиата Arrowstreet + ChrisRyan са създали център за сътрудничество, който има всички функции на фитнес клуб. Част от стените са превърнати в стени за катерене, друга част от пространството е фитнес зала с тренажори и бягащи пътеки, а друга за работни места. За служителите на центъра има фитнес семинари, уроци по капоейра и йога.

 

Kogakuirn

Токио, Япония

Студентите тук се занимават безплатно.

200 кв. м на спортния комплекс в Токио в Университета в Когакуир, са направени изцяло от дърво. Една от малкото фитнес зали, която е открито пространство без колони и прегради, създадена с ограничен бюджет, дори аскетично. Дървеният таван е украсен с обикновени лампи с нажежаема жичка. Тук може да се тренират само две неща, стрелба с лък и бокс. И никакви тренажори.

 

Sportplaza Mercator

Амстердам, Холандия

Годишният абонамент струва 590 евро, за тримесечие 209 евро. Студентите в продължение на 4 месеца трябва да платят 140 евро.

Отстрани Sportplaza Mercator прилича на голям зелен хълм. На територия от 7 100 квадратни метра са разположени плувен басейн, сауна, баня, фитнес, кафене, детска площадка и дори работни места.

 

Green Microgym

Алберта, САЩ

Встъпителна вноска 100 $ + месечна такса за членство. За двойки – 66 $, индичидуално – 36 $.

Това е зелена еко-зала, в която педалите на велотренажорите са оборудвани със специални генератори. Те произвеждат енергия от 50 до 150 вата. Енергията се използва за захранване на вентилатори, лампи, музика и телевизори. И всичко това, защото собственикът на залата, американският бизнесмен Адам Босел, решил да спести електричество. Той веднага бе показан по всички големи американски телевизионни канали, а хората масово започнали да посещават Green Microgym. Идеята вече е приета в други градове.

 

Фитнес клуб в автобус

Ню Йорк, САЩ

Появата на мобилен фитнес клуб на колела е продиктувана от чисто икономически причини. Адам Цикерман притежава две зали в Манхатън. След това се появили и клиенти от предградията, но наема на земята там бил много скъп. Бизнесменът не мислил дълго и решил да направи фитнес клуб на колела. Радиусът на пътуванията му е на 100 километра от центъра на града.

Бокс-клуб Wild Card Gym

Лос Анджелис, САЩ

За хора над 18 години 50 $ на месец, за тийнейджъри от 11 до 17 години и професионални боксьори по 25 $ на месец.

Това е „най-звездният“ фитнес клуб в Холивуд. На приземния етаж можете да се срещнете с наградените на Олимпийските игри по бокс и борба от цял ​​свят, на втория етаж с известните рапъри и актьори. Често гост на клуба е Мики Рурк. Между другото професионалните спортисти в клуба имат условие: задължително е да тренират няколко пъти месечно в една стая с любители и посетители. Тези, които са на възраст под 18 години, трябва да получат разрешение от родителите си.

Easy Gym

Arrighriaga, Испания 

Една от най-интересните фитнес зали, в която пускат само голи. Собственичката на Mercier Lasek търсейки начини да превърне клуба си в най-популярен в Arrighorage, си спомнила, че този район е доста популярно място за нудисти. Идеята била възприета веднага с радост.