Скачане на батут Fit Jumping е нещо удивително, с което можете да отслабнете и в същото време да се отпуснете и да се забавлявате.

Скачане на батут не без причина стана много популярно сред фитнес ентусиастите: само 8 минути Fit Jumping заменят 3 км бягане, 20 минути скачане на батут  – 1 час упражнения на степ. В същото време не се чувствате уморени, а напротив, усещате вълна от сила и положителна енергия!

skachane -na -batut

Скачане на батут  – Fit Jumping

За много от нас трамплинът е свързан със забавна надуваема атракция за деца.

Скачане на батут е аеробно упражнение и помага ефективно да се борим срещу наднорменото тегло. 30 минути бягане може да бъде заменено с 10 минути скок на батут и няма да има вредно натоварване на колянните стави и гръбначния стълб. За кратко време ще приведете фигурата си в ред, ще укрепите гръбнака и ставите, ще се отървете от плоските крака, ще развиете координация, гъвкавост и издръжливост.

В допълнение към всичко това, скачайки, можете да се насладите на невероятно усещане за летене и лекота, да се заредите с положителни емоции. Скачането на батут не е скучно изобщо! Можете да правите каквито искате движения, които ви дойдат на ум: отскачане, превъртане, бягане – всичко ще бъде от полза.

Освен това има специални упражнения върху трамплин, които спомагат стягането на стомаха, подобряват формата на бедрата и задните части, укрепват мускулите на краката и гърба. Наскоро топ моделът Хайди Клум в интервю си призна, че като основно тренировка за поддържане на отлична форма при нея е скачане на батут и съветва всички да скачат повече!

Ако се уморявате от монотонните дейности във фитнес залата, омръзна ви броенете на километри на бягащата пътечка, скачането на батут е това, от което се нуждаете. Този сравнително нов тип фитнес е подходящ за хора на всяка възраст и ниво на подготовка. Доказано е, че всекидневното скачане на батут за 20 минути забавя процеса на стареене. Това се доказва от експеримент, проведен в Калифорния от известния физиолог Джеймс Уайт.

Лекарят предложил на група възрастни жени, водещи пасивен начин на живот, регулярно да скачат на батут. След това било установено, че тези жени много бързо свалили излишните килограми, избавили се от торбичките под очите, а и бръчките станали по-малко забележими. В крайна сметка, токсините се натрупват поради заседналия начин на живот и имат разрушителен ефект върху нас, ускоряват процеса на стареене. Скачане на батут осигурява правилното движение на лимфата, която също премахва вредната шлака.

Но има някои препоръки преди да скачате на батут. Най-добре загрейте тялото си със скачане на въже пет мнути. Също така са много добри подскоците с издърпване на краката до гърдите. Това загряване е необходимо, за да се подготвят добре ставите за тренировка. Старайте се в началото да не скачате много високо на батута, правете упражненията на малка височина. Не бързайте и не се паникьосвайте, ако нещо не се получава. Скачане на батут  – Fit Jumping, изисква отлична координация, така че трябва да сте в състояние да поддържате баланс  и да можете да се концентрирате върху движението.