Повечето фитнес ентусиасти и любители на правилното хранене са попадали в ситуация, в която изглежда, че вашата диета работи перфектно в съответствие с плана, но внезапно се случва нещо – непланирано хранене или срив в диетата.

В резултат на това често възниква чувство за вина и съжаление, а всички формирани навици за здравословно хранене започват да изглеждат безсмислени.

След това се опитвате да се върнете към вашата диета, но е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Обикновено чувството за вина и разкаянието са толкова силни, че вие се предавате или си давате два дни почивка, а след това напълно излизате от диетата, спирайки напредъка си!

Sriv- v- dietata-1

Негативни хранителни асоциации

Негативните хранителни асоциации възникват, когато човек свързва определени видове храна с лош резултат или отрицателни емоции. Например, мисълта, че ако сте изяли един сладолед, ще натрупате тегло или ще получите увеличение на подкожната мазнина.

Но истината е, че отслабването или натрупването на тегло директно зависи от броя на калориите, които консумирате през целия ден от дълго време, а не от вида и типа на храната. Един ден с високо калорично съдържание няма да се отрази негативно на тялото ви, така както един ден с ниско калорично съдържание няма да ви направи слаби.

Освен това, като консумирате „лоши“ храни, не анулирате положителния ефект на полезните микроелементи от здравословните храни, които вече сте консумирали или смятате да консумирате в този ден.

DIET PLAN healthy eating, dieting, slimming and weigh loss concept

Вашето отношение

Вашето отношение към храната и как се чувствате, след като ядете някои продукти, може да работи за вас или против вас. Ако имате страх, че някои продукти незабавно ще доведат до отрицателен резултат, ще бъде трудно да се придържате към всеки хранителен план.

Ето защо е важно да знаете, че едно непланирано хранене не оказва влияние върху вашата диета в дългосрочен план. Това отношение към храната ще промени виждането ви за срив на диетата, което ще гарантира по-нататъшен напредък и ще облекчи ненужния стрес.

Нашето общество е заобиколено от събития като рождени дни, фирмени партита, семейни тържества и др. Имайки предвид това, въпреки всички усилия, определено ще има дни, когато храната ви определено няма да съответства на общия план.

Ето защо е важно да се разбере и признае, че един инцидент от непланирана храна няма да унищожи тялото ви и да наруши диетата. Основното нещо са вашите хранителни навици в дългосрочен план. Ако сте спазвали диета в продължение на двадесет и седем от тридесет дни в месеца, като цяло вие сте се придвижили напред. Не се обвинявайте за трите дни, които не са били съвършени.

Изхвърлете от главата си всички негативни асоциации със случайна храна и започнете да мислите за храненето си по-широко. Единственото, което има значение, е това, което правите в дългосрочен план, а не само едно случайно хранене, предизвикало срив в диетата. Не забравяйте, че теглото ви се определя от калоричната стойност, а не от това, което сте яли!

И разбира се, само диетата не е достатъчна. Трябва да поддържате своята фигура и здраве чрез редовни занимания със спорт.

Екипът на „Смарт студио KAMATO“ ще се погрижат за Вашето здраве, Вашето добро настроение, изваяна фигура и правилното изпълнение на упражненията.