Не е важно как сте качили тлъстините на корема или бедрата. Това може да са уважителни причини – бременност или заболяване. А може и баналните преяждане и мързел. Във всеки случай време е да сложите тялото си в ред.

tlastinite- na- korema-1

  1. Като начало спрете да си хапвате сладкиши, пържени и мазни храни. Това ще ограничи притока на прости въглехидрати и ще намали приема на калории. Тялото ви ще започне да черпи от собствените си запаси от мазнини, което ще доведе до намаляване на тлъстините на корема.

  1. Започнете да изпълнявате ежедневно не сложни упражнения за укрепване на коремните мускули. Това ще ви отнеме 5-10 минути, но ще видите резултата след две седмици редовни занимания.

Упражнение 1.

Легнете на пода, сгънете колене, ръцете си сложете под главата. Достигайте под ред с десния лакът лявото коляно и обратното. Повторете 20-30 пъти.

Следващите три упражнения се изпълняват легнали.

Упражнение 2.

Легнете на пода, повдигнете сгънатите в колената крака и се опитайте да достигнете с колената гърдите. Направете го 20-30 пъти.

Упражнение 3.

Познатото на всички упражнение „велосипед“ – въртете педали в продължение на 2-3 минути.

Упражнение 4.

Поставете ръце под главата и повдигайте изправени краката нагоре – чудесно упражнение за долната част на коремната мускулатура. Повторете 20-30 пъти.

Упражнение 5.

Застанете прави, сложете ръце на бедрата и накланяйте тялото си на ляво и на дясно. Повторете 50 пъти.

  1. Отличен помощник в борбата с тлъстините на корема е вакуумния масаж. Можете да го правите и самостоятелно. Силиконови буркани можете да си купите от аптеката. С тях ще намерите и описание за използване. Ефективността на тази технология е много висока, чрез вакуум кръвта се насочва към повърхността на кожата, като по пътя разрушава тлъстините на корема. Забранено е използването по време на критичния цикъл.

В зависимост от това колко излишни тлъстини на корема сте натрупали, тези съвети ще ви помогнат да се справите с тях, някои по-рано, други по-дълго. Но отслабването не е нещо, което трябва да постигнете за да дни. Пътят към съвършената фигура е доста продължителен, важното е да не се отчайвате и да не се отказвате. Само така ще можете да се избавите от тлъстините на корема и всички да ви видят в нов, строен и лек облик.

Успех, и не забравяйте да се грижите и за другите части на тялото си. За целта можете да си изберете активност от програмата на Kamato