За максимална полза от занятията със спорт вижте вашия спортен хороскоп. Защото за всяка стихия подхожда свое специално темпо, регулярност и разнообразие на тренировките.

Преди да изберем подходящ за нас спорт понякога ни се налага да опитаме няколко спорта.

Какво казват астролозите за спорта за всеки зодиакален знак. Вижте вашият спортен хороскоп.

3a0894085fce41360d276ed1e074c5a2

Огнената стихия. Стрелец, Лъв, Овен

Подходящи са активните групови видове спорт, благодарение на които тези зодии се намират в отлична форма както физическа, така и психологическа. Застоя на енергия в тези знаци може да доведе до вредни навици. Важно е също така физическото натоварване да бъде придружено от общуване.

Именно по тази причина, видовете спорт включващи уединение, медитация и релаксация могат да станат причина за депресия и чести болки в главата.

Добре ще бъде да добавите спортове като баскетбол, волейбол, ролкови кънки, аеробика, колоездене.

Стихия Земя. Кози рог, Телец, Дева

Основното отличие на тези хора е завидното здраве. Но често вредните навици оказват негативно въздействие на физическата форма и състояние. Особеността на земните знаци е бавния метаболизъм.

Ситуацията могат да подобрят спортове като ски, туризъм, колоездене, както и корекция на храненето. Важно е да се сведе до минимум консумацията на прости въглехидрати (тестени изделия, захар, сладолед, шоколад, сладки и брашнени продукти), злоупотребата с което води до летаргия и наднорменото тегло.

На всеки знак от стихията Земя са присъщи сила, издръжливост и постоянство. Поради това, човек, роден под тези съзвездия, има много добри шансове да покори спортните върхове. Спортен хороскоп препоръчва лека атлетика, гимнастика, конен спорт, фигурно пързаляне или танци. Всички спортни занимания трябва да имат интензивен график.

 

Стихия Въздух. Водолей, Близнаци, Везни

Физическото развитие на тези хора зависи от духовното състояние, тонус на който придават запознанството с нови хора и идеи. Представителите на въздуха по хороскоп притежават чудесен метаболизъм, затова рядко имат проблеми с теглото. Слабото място е стреса и преживяванията, което води до депресия и безсъние. Отказ от кафето, пълноценен сън и занимания с танци могат да свалят емоционалното напрежение и да ги предпазва от нервни проблеми.

Тези хора обичат разнообразието и спорта не е изключение. Те се поддават бързо на нови видове спорт и обратното, омръзват им еднотипното, монотонно физическо натоварване. Затова тяхната спортна програма трябва да включва комплекси от постоянно сменящи се упражнения. Това могат да бъдат тренажори и комплекси, различни видове фитнес програми, включващи в себе си както физическа, така и умствена дейност ( Тай чи, Йога).

Подходящи са също различни видове спорт на открито (фризби, бадминтон).

 

Стихия Вода. Рак, Скорпион, Риби

Хората от водната стихия чувстват своето добро здраве и сексуална привлекателност, само ако са в центъра на вниманието. Такава връзка между физическо и емоционално състояние е причина за промени в настроението,  лъкатушенето между преяждане и строги диети. Най-добрият начин да се стабилизира състоянието е масаж.

За всички тези хора естествения елемент е вода и водните спортове (ветроходство, водна аеробика, басейн), според спортен хороскоп това е най-добрия избор. Постигането на резултати за тях е много важно. Това е основния им стимул за тренировки, което не им позволява да се отпуснат. Освен водните спортове, за тях се препоръчва и джогинг, колоездене и ски. Тези видове спорт доста ефективно и интензивно тренират тяхната дихателна система, което е много важно за тази група.