Защо напълняват краката? Бедрата и краката са едни от най- проблемните зони при жените и там се разполагат най- неприятните мазнини.

Пред красивите и идеално стройни крака не може да устои нито един мъж. Те красят своята притежателка и я правят кралица в очите на противоположния пол.

Zashto -napalnyavat -krakata

 

Защо напълняват краката?

Ако не страдате от наднормено тегло, а краката ви рязко напълняват, то е по- вероятно да имате отичане. За да проверите трябва да натиснете пръста си към костта . Ако след това остава ямка, която изчезва постепенно, то със сигурност става дума за подуване. По-сигурен знак е когато сутрин лесно се обувате, а вечер това се превръща в непосилна задача.

При оттичане на краката, което е често срещано, има решение на проблема. Тайната се крие в намаляването на солта и мазните храни.

Можете да прибегнете към лесното решение да взимате добавки или хапчета, но е по- добре да се консултирате с лекар.

На второ място, и най-честата причина за да напълняват краката е  наднорменото тегло. Бедрата и долната част на корема – тази област е свързана с бременността при жените, така че е естествено там да се отлагат повече мазнини. Когато една жена качва теглото, то много често напълняват краката.

Диета за отслабване на краката

Ниското съдържание на мазнини в диетата е най-ефективният начин за отслабване на краката. Елиминирайте от диетата си животински и растителни източници на мазнини, като месни продукти и колбаси, млечни продукти, тлъсти меса и пържени храни. Това често се прилага по време на пости. Също така, трябва да забравите за бонбони и сладкиши.

Не се изключва от менюто риба. Особено полезно е червена мазна риба, тъй като съдържа полиненаситени мазнини, витамини А и D, както и омега-3.

Ако искате по-красиви, стройни крака, се хранете предимно с плодове и зеленчуци – източници на витамини, фибри и антиоксиданти. Зеленчуците и плодовете са съставени от минерални макро и микроелементи, така че те ускоряват обмяната на веществата, почистват червата и нормализират кръвообращението, като по този начин елиминира целулита на краката.

Не забравяйте да следите за водния баланс. Пийте най-малко 2 литра вода на ден. Можете да пиете зелен чай с лимон, но без захар. Достатъчното вода ще помогне за промиване на токсините от тялото.