Как влияят звездите на здравето? Всеки зодиакален знак има „предразположеност“ към определени заболявания. Но дори и на звездите може да се противопоставим, ако знаем как те влияят на нашето здраве.

Познавайки „слабите места“ на вашия зодиакален знак, можете да избегнете сериозно заболяване, да се научите сами да избирате необходимите лекарства, треви, диети, да се справяте с психологическите проблеми, без да прибягвате до скъпи специалисти.

Да започнем с връзката на зодиакалните знаци с органите на тялото. Тъй като медицинската астрология разглежда човека като частица от макрокосмоса, тя проследява връзката между човешкото тяло и знаците на зодиака. Те съответстват на определени части от тялото. Няма ясна граница между разделянето на сферите. Много органи могат да бъдат свързани с няколко зодиакални знака.

Всеки зодиакален знак е отговорен за определена част от тялото:

 

ОВЕН

Към този зодиакален знак се отнася главата без долната челюст. Това са костите на черепа, горната част на лицето, големите полукълба на мозъка.

ТЕЛЕЦ

Към Телец се отнасят долната челюст, назофаринкса, шията, щитовидната жлеза, паращитовидните жлези, горната част на хранопровода, сливиците, аденоидите, гласните струни.

БЛИЗНАЦИ

Тук е ключицата, раменете, ръцете, горната част на гърдите, трахеята, бронхите, белите дробове, тимуса, ръцете без големия палец, тъй като палецът принадлежи на Змиеносец, който управлява волята, ума, сетивата, дава подвижност на духа; колкото по-мобилен е палецът, толкова по-мобилен е духът на човека.

ЛЪВ

Към този знак се отнасят сърцето, диафрагмата, гръбнака до талията, задните мускули, ретината на очите.

ДЕВА

Девата включва червата без ректума, горната част на корема и зоната на пъпа, слънчевия сплит, големите нервни стволове.

ВЕЗНИ

Включват бъбреците, панкреаса, пикочните пътища, талията до областта на бедрената кост, кожата.

СКОРПИОН

Скорпион включва ректума, гениталиите, долната част на корема, костите на носа.

СТРЕЛЕЦ

Стрелецът включва тазовите кости, бедрата, тазобедрените стави, мускулатурата на тази област, седалищния нерв, има отношение към черния дроб.

КОЗИРОГ

Козирозите включват колената, жлъчния мехур.

ВОДОЛЕЙ

Водолеят включва пищяла към ставите на глезена, церебелума, веносната система на кръвообращение, вегетативната нервна система.

РИБИ

Риби включва крака и глезените, кожата, лигавицата.

Следователно, когато Луната преминава през различни зодиакални знаци, чувствителността на различните органи и системи се променя. Това трябва да се знае, за да не се нанесе случайно вреда на организма: ако в нужния момент се погрижим, например, за зъбите или гърлото, можем да избегнем много други проблеми.

На органите, които отговарят на астрологична зодия, в която се намира Луната в интересуващия ви момент време, трябва да се помага. Те не бива да бъдат претоварвани и подлагани на планирани хирургически интервенции.