Избор на подходящи дрехи и обувки за спорт

Избор на подходящи дрехи и обувки за спорт

Изборът на дрехи и обувки за спорт само изглежда прост. А всъщност възникват много проблеми, които могат сероиозно да развалят настроението в процеса на тренировките.

kamato-plovdiv

Избор на подходящи дрехи и обувки за спорт

В повечето фитнес зали има монтирани огледала, и ако при случайно хвърлен поглед на собственото отражение не харесате своя външен вид, или при разработването на упражненията не се чувствате комфортно, всички положителни ефекти ще преминат, а раздразнителността и недоволството ще се умножат.

Козметика за занимание със спорт

Използването на специални козметични средства при фитнес упражненията са необходими за поддържане тонуса на кожата. При активно занимание със спорт тялото се загрява, което води да разширяване на порите на кожата. За да не се получи инфекция и да се избегне раздразнение и зачервяване на кожата, трябва да се изпзолва специална козметика.

Тази козметика не съдържа консерванти, т.е. в нея няма химически елементи, тя позволява на кожата да диша.

Подходящ материал за дрехи за спорт

Облеклото за спорт, разбира се, трябва да е удобно и приятно. Но не всеки красив спортен комплект може да се отрази на тялото благоприятно. Има няколко материала, които са най-подходящи за тренировки.

На първо място, това е памука, той абсорбира влагата и осигурява вентилация на въздуха. В спортните модели дрехи се използва заедно с ликра, което отчасти намалява дишащите свойства на материята.

На второ място, това е трикотаж. Практичен и удобен материал, който с ликра в състава си чудесно запазва формата и не е предмет на разтягане.

Трето, синтетика. Не винаги цената на дрехите от този материал са съотносими с качеството. Скъпият продукт може да се износи и за месец, а евтиния да се носи с години.

Всяко облекло за фитнес и спорт, трябва да има подплата, която абсорбира потта и предотвратява протриване на кожата. Но качеството и удобството на такива модели оправдават високата си цена.

Удобни дрехи за спорт

Момичетата предпочитат тесни дрехи за спорт. За целта са подходящи потници и тениски. Те са практични и не пречат на движението. Тези ярки и лъскави дрехи са подходящи както за динамични занимания, така и за по-умерени упражнения. На краката често обуват клинове или гети. Те не пречат на разтягането и дават усещане за свобода.

При изборът на всяка спортна дреха на първо място обръщайте внимание на шевовете и скритите дефекти. Еластичните дрехи не могат да бъдат ремонтирани и кърпени.

Удобни обувки за спорт

sport-v-kamato-plovdiv

При избора на обувки за спорт следете те да са удобни за стъпалото. За занимания с йога са подходящи гимнастически пантофки. Заниманията с танци изискват носене на балетни обувки или подобни, които са изработени от мек материал и не ограничават движенията. А за аеробика и бягане най-подходящи са маратонките.

Например, ако се занимавате със степ-аеробика, стъпалото трябва да бъде добре фиксирано в обувката, затова избирайте маратонки за степ-аеробика с висок борд и мека платформа.

За тичане производителите на обувки предлагат обувки с дебели подметки с леко повдигната пета и добра вентилация. В такива обувки се тича комфортно и безопасно.

За занимания в спортна зала обувките нямат специални изисквания, но те не трябва да бъдат тесни и да сковават движенията. Изборът на подходящи обувки за спорт ще ви осигури комфорт, сигурност и защита от подхлъзване.

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.