Защо теглото не намалява след месец усилени тренировки?

Защо теглото не намалява след месец усилени тренировки?

Много често дамите се питат: “Защо не свалям килограми след дълги и упорити тренировки в спортната зала?

 Правя точно каквото ми каже треньора, ходя редовно на тренировки, бягам по 5 км. нa ден, а предателската стрелка на кантара сякаш е зациклила на едно място”.

Понякога резултатът е отчаяние и прекратяване на тренировките: “Струва ли си да се изморявам толкова и да проливам пот без резултат, няма смисъл”.

Ще се опитаме да разберем защо всичко е толкова зле. Всъщност, всичко е много просто. Има редици причини заради които теглото остава непроменено.

oslabvane

  1. Първо, трябва напълно да преразгледате своята програма. Какво правите във спортната зала? Кардио или силови упражнения? Или ги редувате през ден. В крайна сметка, основната причина може да бъде (и често е) растежа на мускулна маса. Всеки знае, че мускулите са по-тежки, отколкото мазнините. Визуално се променяте, появява се релеф, фигурата става опъната, но когато се претеглите, виждате същата картинка. Това вече е друг разговор. Каква е вашата цел – да приведете тялото си в тонус или да ослабнете на всяка цена. Или професионално да се разработи програма и с един удар да се убиете два заека – да се избавите от излишните килограми и да постигнете мускулна маса.

 piene-na-voda

  1. Колко вода пиете на ден? Всички лекари, треньори, говорят за заветните два литра на ден ( минимум), които трябва да изпиваме. Въпросът е малко спорен – подуването и извличането от организма на полезните вещества не са много приятни неща. Просто трябва да се пие достатъчно вода. Започнете деня с чаша топла вода, или зелен чай. Това ще пробуди вашите сили. Закуска след 10 минути. Много модни списания за здравословно хранене съветват да не се пие вода веднага след хранене и по време, защото се нарушава храносмилането. Други казват, че това е пълна глупост. Може да изберете златната среда, да пиете, когато ви се пие. Най-важното е да пиете топла вода и без никакви газирани напитки.

 ???????????????????????????????????

  1. И накрая, най-интересното, а може би и най-важното – Какво, Как, Кога и В какви количества ядем. Дори и най-добрите програми, съставени от най-добрите треньори и проверени от стотици мис-бикини, са обречени на провал при неправилно хранене. Не е достатъчно само да станете от дивана и да спортувате, залогът за плосък корем не е да направите 100 преси, а липсата на някои елементи в храната. Факт е, че най-добрите приятели на целулита са въглехидратите. Това, което не се изгаря по време на тренировките, се трупа в тялото. Разбира се, не можем напълно да се откажем от въглехидратите, те са ни нужни. Важното е да не прекалявате, примерно 100-120 г. на ден., мазнини не повече от 40 г. Може да замените шоколада, бонбоните, вафлите с плодове. Но, ако и вие като всяко момиче обичате шоколад., заменете го с черен, 90 процента какао. Хранете се на малки порции и с правилните продукти, това е много важно.

 stroina-figura

Опитайте се да комбинирате тези три точки и проверете резултатите. По-малко стрес, и повече добър и дълъг сън. Успех!

 

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.