Как да излезем от зоната си на комфорт

Как да излезем от зоната си на комфорт

Често хората имат чувството, че максимално изолиране от света е чудесно решение за поддържане на комфорт на своето собствено съществуване. Но това не е така.

zona-na-komfort-1 (2)

Как да излезем от зоната си на комфорт

Истината е, че колкото по-интензивно разширявате зоната си на комфорт, толкова повече възможности ще получите, за да контролирате вашата реалност. Ако сте стигнали до извода, че ​​сте в етап на стагнация, можете да използвате следните съвети, които ще помогнат за увеличаване на границите на вашето съзнание.

Започнете с промяна на установеното разписание за деня. Ако сте свикнали трудно и неохотно да ставате сутрин, опитайте да станете по-рано, отделете половин час за физически упражнения, бягайте или се разхождайте в парка. Ако сте се уморили да прекарвате свободното си време пред компютъра или на чаша кафе с едни и същи хора, опитайте се да смените обстановката, отидете на нови места, където не сте ходили. Новите впечатления и необичайните емоции ще разчупят вашия застой и ще ви заредят с позитивно настроение за няколко дни.

Можете да експериментирате с външния вид и стила на дрехите си. Облечете нещо, което преди дори не бихте посмели да премерите. Запознайте се с нови хора, започнете да се интересувате от неизвестна за вас информация, научете необичайни за вас умения. Всяка промяна във вашия живот ще доведе до редица положителни постижения.

Ако сте решили да направите някои промени, трябва да знаете, че за формиране на нови навици, а съответно и за разширяване на зоната на комфорт, ще са ви необходими около три седмици. Именно след 21 дена ще влезе в норма вашето сутрешно бягане, заниманията с йога, постоянното изучаване на чужд език и т.н. Нека вашия постоянен навик стане непрекъснато излизане  от зоната ви на комфорт. Ако това стане ваши стил на живот, много бързо ще се превърнете в един различен  човек с богато и гъвкаво „живо“ съзнание.

Практиката показва, че в началото е най-трудно. Атаките на мързела могат да унищожат и най-сериозните ви намерения. Постарайте се в момент, когато искате да отложите нещо за после, да се вземете в ръце и да направите първата стъпка. Ако смятате, че не разполагате с достатъчно вътрешна дисциплина за осъществяване на замисленото, намерете добра причина да го осъществите. Не забравяйте, че колкото по-далече е целта от границите на вашата зона на комфорт, толкова по-сериозна причина трябва да противопоставите.

Ако човек дълго време се намира в едни и същи условия, дори и незначителната крачка извън зоната си на комфорт може да предизвика известно безпокойство и психологическа дезориентация. Какво да кажем за сериозни преврати в живота, които могат да доведат до сериозни преживявания и стрес. Така че напускайки топлото и комфортно място бъдете готови да усетите дискомфорт, както и да бъдете последователни и акуратни.

И не забравяйте, че истински идеални за човека ще бъдат тези условия, в които той е зает с постоянно саморазвитие и познаване на обкръжаващата  действителност. Колкото по-широк е погледа към света, толкова по-смислен и пълен ще бъде самия живот. Излезте от зоната си на комфорт и ще видите огромен брой нови възможности за себереализация.

Живота започва там, където свършва зоната на комфорт!

BE SMART, GET FIT !!!

 

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.