5 прости правила за борба с целулита

5 прости правила за борба с целулита

Много жени и момичета се опитват да се избавят от целулита по тялото и е нормално, защото всички искат да изглеждат добре. На вън грее слънце, а новият бански костюм стои в шкафа и примамва към плажа и морето. Въпреки това, преди да отидете на море или на плаж, би било добре да вкарате тялото си във форма, а именно да се отървете от омразния и повсеместен проблем с целулита.
Разбира се, повечето жени имат целулит в една или друга форма, но можете да го направите по-малко забележим за летния сезон. Предлагаме ви 5 лесни, но ефективни начина за борба с целулита:
  1. Кардио натоварване
Не забравяйте, че целулита е мазнини, и затова най-добрият начин за борба с него ще бъде спортната кардио тренировка.Спорт в залата, бягане, каране на велосипед или поход в гората – изберете типа спорт, който харесвате, защото отдавна е известно, че най-ефективни са натоварванията, които носят удоволствие.
  1. Повишаване тонуса на мускулите
След като се отървете от наднорменото тегло, трябва да тонизирате мускулите си. В крайна сметка, на местата, където липсва наднорменото тегло, се образува целулита. Опитайте се да правите йога или специални упражнения за работа по проблемните точки.
  1. Хранене
Когато се борите с целулита, не трябва да забравяте за правилното хранене. Постарайте се да вкарате в менюто си колкото може повече сложни въглехидрати, защото те са много ценни и не причиняват вреда на организма. Това са плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и бобови растения.
  1. Вода
За лечебните свойства на простата вода са посветени на цели книги, така че защо най-после да не го приемем сериозно. Освен това, именно водата подобрява състоянието на кожата и помага на тялото да се отърве от ненужните течности, което води до образуването на злополучните „трапчинки“ на бедрата и задните части.
  1. Здрав сън
Колкото и просто да звучи това правило, но за ползата от съня не трябва да се забравя. 8-часов дневен сън ще бъде друг от вашите „приятели“ в борбата срещу целулита.

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.