Плодове – несъмнена полза, ако….

Плодове – несъмнена полза, ако….

Употребата на плодове в храната е лек и приятен начин да се получат витамини и микроелементи.

plodove (2)

Ползата от плодовете

И всеки знае това.

Въпреки това, малко хора знаят кога да ги ядат. Ако плодовете не се консумират правилно, няма да има ползата, която те са способни да донесат.

Ние сме свикнали да ядем плодове, когато ни се прииска. Повечето от тях са сладки на вкус, което води до мисълта, че това е десерт и той трябва да се яде след основното ястие, за да „не си развалим апетита“. По този начин не само че не носят полза, но могат и да навредят в някаква степен.

С ядене на плодове след основното хранене можете да създадете процес на ферментация в своя стомашно-чревен тракт. Плодовете, смесен с други храни, започват да се вкисват, което заплашва от нарушение на нормалната храносмилателната функция.

За да се избегне това, след хранене трябва да има почивка от 2 до 5 часа. Времето на почивка зависи от храната, която сте приели. Минималната почивка е 2 часа и тя се препоръчва след зеленчукова салата или задушени зеленчуци. След прием на тежка храна ( месо, птици, яйца) се препоръчва почивка не по-малко от 4 часа.

!!! Най-полезно е да се ядат плодове сутрин, на закуска и в почивките между храненията. Яденето на плодове на закуска, на празен стомах (половин час преди хранене), не само помага да се максимизира усвояването на витамини, но също така ви помага да отслабнете!

plodove (3)

Опитайте се да ядете повече плодове в естествената им форма. Свежите плодове са много по-полезни от консервираните, защото топлинната обработка е процес, който разрушава повечето полезни витамини, които се „страхуват“ от високите температури.

Пийте повече свежи сокове ( не пакетирани). Добре би било да замените такъв сок с 1-2 чашки кафе или чай на ден.

Яжте здравословна храна.

Яжте здравословна храна ПРАВИЛНО!

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.