Тренираме Пилатес – съвети

Тренираме Пилатес – съвети

Пилатес се смята за доста безопасен вид спортно натоварване, тъй като той много меко въздейства на мускулите, като едновременно с това ги тренира. Упражненията разтягат мускулите и не увеличават тяхната маса, като им придават еластичност, тонизират ги и правят тялото елегантно и грациозно.

Друго предимство на пилатес е, че може да се практикува не само в спортен клуб, но и в домашни условия. Няма противопоказания и възрастови ограничения.

Пилатес е особено полезен за жените, тъй като благодарение на него се подобряват тазовите мускули, мазнините се отстраняват от корема, отстрани и от задните части. След раждане тренировките по пилатес ще укрепят мускулите на корема и ще ускорят периода на възстановяване. Специалистите препоръчват тази система дори на бременни жени, защото с нея се подобряват мускулите, които позволяват раждането да протече лесно и безболезнено.

Съвети за тренировки по пилатес

За да постигнете максимален ефект от упражненията, трябва да се запознаете с изискванията на комплекса за начинаещи.

  1. Дрехите за тренировките трябва да бъдат удобни и комфортни, да не ограничават движението, така че да не пречат на изпълнението на упражненията.

  2. Необходимо е по време на тренировка краката да са боси.

  3. Не трябва да ядете един час преди и един час след тренировки.

  4. Никога не правете упражнения по пилатес на гол под, задължително използвайте постелка или плътна кърпа.

  5. Тази програма е проектирана за шест седмици.

  6. Никое упражнения не трябва да причинява болка или дискомфорт. Ако ви заболи главата, получите мускулна контракция или силна болка, активността трябва да се спре незабавно.

  7. Преди да започнете физическа активност, трябва да се консултирате с Вашия лекар.

  8. Упражненията от комплекса се извършват в правилния ред без грешки.

Всяко упражнение на този комплекс за начинаещи се изпълнява около една минута и се повтаря десет пъти. По време на тренировките трябва да се избягват внезапни движения, а когато настъпи умора, трябва да спрете. С течение на времето мускулите на тялото ще станат по-силни, ще станат по-гъвкави и по-послушни, само тогава ще бъде възможно да се пристъпи към по-интензивни тренировки.

Идеалният график на тренировки е два или три пъти седмично, но тъй като пилатес е най-малко травматичната област на фитнеса, можете да го правите всеки ден.

 

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.