Енергийни вампири: как да ги разпознаем и справим с тях

Енергийни вампири: как да ги разпознаем и справим с тях

Енергийни вампири са хора, които изглеждат доста традиционно, без зъби, нокти и бледа кожа. Отличава ги само едно – способността да „изсмукват“ чуждата жизнена енергия.

enegiini-vampiri

Енергийни вампири

Специалистите обясняват, че енергийни вампири са хора, на които не им достига енергия, активност за живот. И затова те са паразити, живеят за сметка на другите, намират емоционално незащитен човек и „заменят“ своя негативизъм за неговия позитивизъм.

Раздразнителност, умора и гняв може да са признаци, че сте „ухапан от енергиен вампир“. Ако ухапванията станат постоянни, апатията и негативизма плавно преминават в болест защото вашето биополе отслабва. Ето защо е важно да знаете как да се защитавате от енергийните вампири. И ако разговорът с човек ви прави неприятно впечатление, и общувайки с него се чувствате като изцеден лимон, най-вероятно, във вашата среда има енергиен вампир.

Как да разпознаем енергийния вампир. Видове енергийни вампири:

Един от видовете вампири е оплакващия се. Те имат нещастен вид, постоянно са недоволни и ядосани. И всеки ден при тях се случват някакви неприятности, или с настроението, или с работата. Много често те използват обкръжаващите ги хора, за да се оплакват.

Друг вид вампир са агресори. Те специално създават конфликти и насилие, като по този начин провокират не особено здрава атмосфера в колектива. В тяхното поведение и маниери на общуване са много забележими грубост и дебелащина. Те умишлено предизвикат гняв и раздразнение в събеседника.

Още съществуват и така наречените вампири „опекуни“, които ти доставят излишно внимание и загриженост, ако може да се нарече така. Те имат съвети за всеки случай, които могат да не ви послужат, но те все едно ви ги дават. Трябва само да се замислите или умърлушите, и ще бъдете засипани от цял куп въпроси: „Нещо случило ли се е ?“, Може би ти е нужна помощ…?“ и т.н.

Има вампири „манипулатори“. Това са хора, които получават изгода, сблъсквайки се с другите участници в колектива. Много често те са провокатори на конфликти и разправии.

 Ако тези характеристики ще ви помогнат да разпознаете енергиен вампир, и вие сте разпознали в него своя колега, приятел, роднина или съсед, възниква въпроса – „Какво да правим?“ Как да се защитим от енергиен вампир?“.

 

Как да се защитим от енергиен вампир?

Енергийният вампир може навреме да бъде разпознат и да се предприемат необходимите мерки ( само не е необходимо да носите чесън или дървен кол):

При общуването с такива хора трябва да се опитате да изгладите „острите ъгли“ и в никакъв случай да не ги дразните! Целта на вампира е вашето раздразнение, затова се научете да превръщате в шега агресивните нападки по ваш адрес.

Не се поддавайте на манипулации, ако чувствате, че в процеса на общуване се опитват да извадят емоциите ви навън или искат да нахлуят във вашата психика, сменете темата на разговор.

Сведете до минимум общуването с такива хора, не ходете при. За да не може енергийния вампир да ви извади извън равновесие, най-добрият способ да го избегнете е да не му предоставяте такава възможност.

Някои, за да се защитят от влиянието на енергийния вампир в процеса на общуване с него, скръстват ръце или крака, или крият зад гърба си или в джоба смокиня.

Съществува също така мнение, че да се защитиш от енергиен вампир помага доброжелателност и уважително отношение към него. Умението да излъчваш положителна нагласа и светлинна енергия.

Погрижете се за вашата енергия.

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.