Физическата активност може да промени живота ви към по-добро

Физическата активност може да промени живота ви към по-добро

Животът не е лесен, повечето от нас могат да кажат. Изграждането на взаимоотношения в брака е трудно и може да се разруши като къща от карти. Бизнесът често е труден и уморителен и няма гаранция, че ще успеете. Всичко, което правите, може да се срине и в края на краищата няма да излезе нищо.

Но има едно нещо, което гарантира вашето удовлетворение. Това е физическата активност.

Без значение кой сте и какъв е вашият план за живота ви – физическата активност ще има положителен ефект върху вашето съществуване. Това е най-доброто, което можете да направите, ако искате да сте щастливи, да живеете по-дълго, с по-голям натиск и скорост.

Това действително е просто

Съвсем не означава, че още днес трябва да си поставите план за рекорд, да разработите непоносим план за физическа активност или професионални занимания във всяка дисциплина. Това се отнася до обикновени упражнения, които не изискват специална подготовка или треньор. Не правете от физическата си дейност поредната за изпълнение задача. Това трябва да бъде естествено и свободно занимание.  И неговата единствена цел е да подобри общото благополучие и здравето на вашето тяло.

Помнете, че твърде изморителната физическа активност може също така да навреди, както и нейното отсъствие. Не рискувайте да получите травма, само за да скочите по-високо. Тренирайте леко и с радост, така бързо ще почувствате предимствата. Ще се почувствате по-добре и ще намерите по-голяма мотивация за живота като цяло. И това е само началото.

Всеки знае това

Вероятно сте чули повече от веднъж, че движението е здраве. Защо, защото ако знаете това, все още ли ще седите пред компютъра или телевизора? Развийте определени навици, които ще ви осигурят достатъчно физическа активност, и по-късно погледнете как изчезват болестите и стресът.

Може би, не разбирате какъв плод носи дори и малката физическа активност. Достатъчни са 2,5 часа на седмица физическо натоварване и:

  • Ще намалите с 25% риска от ранна смърт, а ако увеличите количеството упражнения до 7 часа седмично, рискът ще падне до 40%.

  • Хората, които са физически активни, остаряват по-бавно.

  • Заседналият начин на живот е един от петте основни фактора, които причиняват сърдечно-съдови заболявания.

  • Упражненията подобряват функционирането на имунната система от първите дни.

  • Физическата активност засяга психическото благополучие, чрез упражняване 2-3 пъти седмично, можете значително да намалите уязвимостта си към депресия или стрес и ще имате по-добро настроение.

  • Дори при хора с клинична диагноза депресия, упражненията спомагат за облекчаване на симптомите.

  • Изгарянето на калории и метаболизмът ще се ускорят, поради което рискът от затлъстяване ще намалее.

  • Укрепвате мускулите и костите, така че тялото ви да бъде по-изпънато и красиво.

  • Упражненията значително ще подобрят качеството на сексуалния Ви живот.

Колко трябва да се занимаваме?

По-рано лекарите препоръчват ежедневни половинчасови интензивни упражнения. В хода на изследването учените стигат до извода, че за много хора това е прекалено много. Последните препоръки предлагат умерен интензитет и количество упражнения. Големи ползи се носят от обикновеното (но доста енергично) ходене, за общо 2,5 часа седмично. Това е повече от достатъчно.

Дори ако нямате достатъчно време за правилния план за обучение, можете да извървите пеш няколко спирки до работа. Това съвсем не е голяма цена за вашето здраве, дълъг и щастлив живот. Освен това, няма по-лесен начин да подобрите вашето съществуване.

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.