Шест основни правила на Арнолд Шварценегер за правилната мотивация

Шест основни правила на Арнолд Шварценегер за правилната мотивация

В интервю за канал USN, Арнолд Шварценегер разказа как е успял да постигне успех. Както се оказва, за да стане един от най-успешните спортисти на 20 век, е трябвало да се придържа към 6 основни правила за правилната мотивация …

Arnold-Answers-za-motiwaciata - kamato

Арнолд Шварценегер за правилната мотивация

  1. Вяра в самия себе си

На първо място трябва да определите какъв искате да станете и готови си сте за това да направите всичко възможно и невъзможно. Ако отговора е „не“, явно това не е за вас или просто сте лентяй. Ако отговорът е „да“, вие трябва да направите всичко, за да постигнете целите, които сте си поставили. Не слушайте какво ви казват другите, защото често се случва родителите да решават вместо вас, какъв ще станете и с какво да се занимавате. Вие, разбира се, трябва да ги уважавате, но това е вашия живот и затова трябва да се движите към целите си, като чупите всички прегради и не слушате никой.

  1. Нарушавайте правилата

Ако живеете придържайки се към всички правила, като се опитвате да угодите на всички наоколо, отказвайки се от това, което искате да правите, само защото могат да си помислят нещо лошо за вас, то цялото ви преживяно време ще бъде само едно „съществуване“. Да, точно така, защото това не може да се нарече живот. Така че, за да не преминават дните ви без смисъл, правете това, което искате, разбира се, не нарушавайки закона, само съвсем малко.

  1. Не се страхувайте да вземате решения

Всеки в този живот трябва да взема решения и това няма как да се избегне. И тъй като никой няма да изживее вашия живот, вие трябва да решавате всичко сами. Може би много от решенията ви ще бъдат погрешни, но не трябва да се огорчавате, живота без грешки е скучен и непълноценен. Всеки път, когато ми се налагаше да взема някое важно решение, аз вече морално се подготвях за провал, но свято вярвах, че при мен всичко ще се получи. Понякога всичко минаваше като по часовник, понякога се провалях, но нищо, това е живота. Живот, в който всичко решавате ВИЕ.

  1. Никой не слушайте

Вече казах за това, но ще повторя, че слушайки мнението на другите, вие давате шанс на другите да внесат промени във вашия живот и повярвайте, тези промени могат да не бъдат толкова позитивни. На мен често ми казваха „Това е невъзможно“, „Това няма да стане“, но изпълнявайки всички свои задачи, аз с гордост казвах на хората Аз мога“. За мен всичко е възможно“. Повярвайте, когато кажете тази фраза, ще се почувствате най-щастливия човек на света.

  1. А сега малко за самия процес на тренировки

Ето един пример. Основният ми кумир беше Мохамед Али. И в едно  интервю го попитах колко пъти сяда, на което той отговори, че не ги брои, а сяда, когато почувства болка, и чак тогава започва да брои повторенията. С това искам да кажа, че могат да ви напишат всякакви тренировъчни програми, по които вие трябва да тренирате, но никой треньор не може да влезе във вашата кожа, значи вие самите трябва да решите колко пъти трябва да изпълните нещо и с какво тегло.

  1. Правете добро

Не напразно се говори, че направеното добро се връща обратно при нас. Днес вие сте помогнали, например на жена с тежък товар, а утре тази жена може да ви отстъпи последната бучка сирене в магазина. Шегувам се, разбира се. Просто трябва да разберете, че това е вашия живот и вие трябва да решавате сами как да го изживеете и при това да оставите следа след себе си.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ В СПОРТНИЯ НИ БЛОГ >>>

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.