Ползата от танците за децата

Ползата от танците за децата

Вашето дете e на малко повече от една годинка и вече се опитва да тича? Вие сигурно с умиление наблюдавате как се опитва и да танцува, когато чуе музика.

 

Естествено, че толкова малко детенце няма да вземат в школа за танци, но все пак и за този случай има варианти.

И така, ако вашето дете е само на една годинка, най-правилното решение се състои в това, да не чакате то да порасне и да може да се занимава с танци в специализирани школи. Още сега можете да включите детски песнички, приятни мелодии и да танцувате с детето. Можете да го вземете на ръце и да се повъртите заедно. Можете да му покажете по-лесни елементи ( завъртания, приклякания) и да се стараете детето да ги повтаря. Може да вземете плюшено мече,  а на него да му дадете кукла, или любимата играчка и да танцувате всички заедно. Повярвайте, това занимание ще се хареса на малкия танцьор: детето с удоволствие ще повтаря след вас, ще се усмихва, ще чувства, че има най-добрата майка.

moderen-balet-za-deca

Може също така да посещавате специални занимания за деца и родители в студио Камато – Модрен балет за деца, Baby GYM, Sling Dance, Kamato kids ( система за ранно развитие на детето). На такива уроци музикалните занимания влизат в списъка на задължителните. Постепенно, усвоявайки най-простите движения, научавайки се да слуша музика, детето ще премине на ново ниво. А когато стане на три години, можете да го запишете на самостоятелни занимания.

Ако детето не проявява интерес към танците, не трябва да го принуждавате. Може би в него живее бъдещ конструктор или микробиолог. Също така, детето може още да не „съзряло“. В такъв случай трябва да му дадете време.

Три-годишните деца с радост посещават занятията по танци. Като правило, те обичат този вид забавление. Особено привлечени са да общуват със своите връстници под музика. От любимото занимание те получават много положителни емоции, което се отразява чудесно на тяхното развитие и състояние на психиката.

Заниманията с танци имат много предимства. По-специално, танците осигуряват отлично натоварване на сърцето и кръвоносните съдове, мускулите и ставите на тялото, като ги тренират и укрепват. Танците отлично корегират гърба, насърчават изцеление и изравняване на гръбначния стълб. Друго предимство е придобиване на красива и плавна походка. Системните занимания с танци помагат за развиване чувстото на ритъм и музикалност. Освен това, вече доказан факт е, че благодарение на танците детето се развива не само емоционално, но и интелектуално.

Танците оказват благоприятен ефект върху настоящето и бъдещето на вашето дете, така че ако то иска да танцува, не пренебрегвайте желанието му да посещава занятията. Възрастните хора, които от ранна възраст за се занимавали с танци, се отличават със стройна фигура, грация и пластика, умение красиво да се държат и да се обличат. Вие искате ли вашето дете да стане именно такова?

Тогава, помогнете му. Запишете го да танцува и танцувайте заедно с него!

Вижте също:

 

 

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.